Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyarlık tarikat 60 bin TL sermaye ile vakıf kurdu

Kocaeli’de 90’lı yıllarda özellikle Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde topladığı dev yardımlarla bilinen, Türkiye’nin en büyük tarikatlarından biri olan İsmailağa Tarikatı’nın önemli isimleri bir vakıf kurdu. İsmailağa Vakfı adı verilen vakıf, 60 bin TL sermaye ile faaliyete başladı. Vakfın mal varlığı hanesine ise bir şey yazılmadı.

Kocaeli'de 90'lı yıllarda özellikle

SEBO min 5Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, bugün yeni kurulan bir vakıfın duyurusunu yaptı. Özellikle 90’lı yıllarda Kocaeli’deki camilerden poşet poşet “yardım” toplayan, diğer illerde olduğundan daha çok Kocaeli’de aktif olan, Türkiye’nin en büyük tarikatlarından biri olan İsmailağa Tarikatı’nın önde gelen isimlerinin kurucusu olduğu vakıf 60 bin TL sermaye ile faaliyete başladı.

İSMAİLAĞA VAKFI’NI KİMLER KURDU?

Vakfedenler arasında: Celal Erzincanlıoğlu, Mahmut Seyfettin İnanç, Ahmet Ustaosmanoğlu, Ali Takış ve Adnan Muhlis Koçak yer aldı. Vakfın ikametgâhı ise İstanbul olarak açıklandı. Vakfın amacı: “Vatanın bütünlüğünün korunması ve maddi-manevi her türlü kalkınmasına yardımcı olmak, milletimizin birlik ve beraberliğini muhafazaya, dini, ahlaki, ilmi ve fikri seviyesini yükseltmeye, tarihi ve kültürel mirasını koruyup yaşatma ve geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak ve senette belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir.” ifadeleriyle açıklandı.

60 BİN TL SERMAYE MAL VARLIĞI YOK!

İstanbul Fatih’te bulunan tarikat merkezinden yönetilen İsmailağa Vakfı’nın ilerleyen dönemlerde aktif şekilde çalışması bekleniyor. Cübbeli Ahmet Hoca gibi popüler hocaları bulunan İsmailağa Tarikatının lideri Mahmut Ustaosmanoğlu olarak biliniyor. Milyarlık dev bütçeleri yöneten tarikatı temsilen 60 bin TL sermayeli bir vakıf kurulması dikkatlerden kaçmadı. Vakfın mal varlığı hanesine ise bir şey yazılmadığı görüldü.

İşte vakfın bilgileri:

Ismailaga Vakfi