Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milyonluk tesis 5 yıl çürüdü… Yeni proje ihalesi ekimde!

Kocaeli’de, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından başlatılan, 5 yıl önce AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen milyonluk Mutlu Köy Yaşam Merkezi projesi adeta çürümeye terk edildi. Yaşam Merkezi’nde binalar çöktü, bahçede inekler otluyor. Söz konusu merkez için Derince Belediyesi yenileme ihalesini 20 Ekim’de gerçekleştirecek.

Kocaeli’de, Doğu Marmara Kalkınma

Ugur ENC min e1623645972212Kocaeli’nin Derince ilçesinde İshakçılar Barajı olarak bilinen Tahtalı Göleti’nin hemen yanı başında, gölete sıfır olan Doğancılar İlkokulu yıkılmış, yerine modern bir izci merkezi inşa edilmişti. Bir süre hem Kocaeli’den hem de il dışından pek çok izci buraya geldi, kamp yaptı. İzciler için inşa edilen tesiste hemen her şey düşünülmüştü. Ancak Kocaeli’de, Başiskele’de oluşturulan Diriliş Kampı sonrasında Tahtalı bölgesi gözden düştü. Buradaki arazide Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) öncülüğünde engelli vatandaşlar için “Mutlu Köy Yaşam Merkezi” oluşturuldu. İzci kampından kalma bütün yapılar yenilendi, yüzme havuzu ve spor alanları oluşturuldu.

MAALİYETİ 1 MİLYON TL

MARKA’nın 2013 yılı Sosyal Kalkınma Küçük Ölçekli Altyapı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı’nda yer alan Mutlu Köy Yaşam Merkezi’nde saunalara kadar her şey tamamlandı. Derince Belediyesi, Derince Kaymakamlığı, Derince Milli Eğitim Müdürlüğü, Derince Toplum Sağlığı Merkezi, Kocaeli Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi gibi iştirakçileri bulunan projenin amacı engelli bireylere ve ailelerine sportif, re kreatif ve eğitsel çalışmalar yapmak için planlanmıştı. İzci merkezinden dönüştürme çalışmaları için 580 bin lira para harcandı. Yaşam merkezinin toplam maliyeti ise yaklaşık 1 milyon lirayı buldu.
Ancak çalışmalar yarım kaldı. Harcanan bu para da çöpe gitmiş oldu.

Tahtali GoletiBÜYÜKŞEHİR’E DEVREDİLDİ

Yaşam merkezinde yer alan yapılar fırtına ve kötü hava şartları nedeniyle tahrip oldu, yıkıldı. Kaymakamlık projeden çekildi. Tek sorumlu Derince Belediyesi kaldı. Derince Belediyesi de pek çok proje ortağına rağmen altından kalkamadığı, mobilyalarını alıp hizmete sokamadığı projenin bulunduğu alanı 5 yıl önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devretti. Büyükşehir Belediyesi ise İbrahim Karaosmanoğlu döneminde 5 yıl içerisinde bölgede herhangi bir çalışma yapmadı. Tamamen harabeye dönen projede hala birkaç yapı ayakta duruyordu. Büyükbaş hayvanların otladığı tesisle ilgili Derince Belediyesi harekete geçti.

YENİ PROJE 6 AYDA TAMAMLANACAK

Derince Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü söz konusu merkezde ayakta kalan misafirhane, yemekhane ve basketbol sahasının onarılması, kazan dairesi, restoran-kafe ve teras alanı, 3 adet toplam 60 m² ürün satış yerleri, kano yeri ve iskelesi inşaatı için ihaleye çıkma kararı aldı. Tahtalı Göleti’ni cazibe merkezi haline getirmek isteyen Derince Belediyesi’nin ihalesi 20 Ekim’de saat 14.30’da gerçekleştirilecek. İhale sonrasında 3 gün içerisinde sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanması ön görülüyor.