Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Halkevi için başvurusunu yaptı

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Alper Dülger, Halkevi binasının kendilerine tahsis edilmesi için başvuruda bulundu. Yazılan dilekçede, “Restorasyonun yapılması karşılığında Mimarlar Odası’na 49 yıllığına tahsis edilmesi için gereğini arz ederim” ifadelerine yer verildi.

Mimarlar Odası Kocaeli Şube

Özgun imzaMimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Alper Dülger 13 Ekim 2022 tarihinde tarihi Taş Bina’da İzmit Halkevi binası hakkında basın açıklaması gerçekleştirmişti. Dülger, yaptığı açıklamada, “Halkevi’nin geleceğini tartışılacak bir yapı olmadığını düşünüyoruz. Bizlerin artık tartışmayı bitirip çalışması gerekiyor. Halkevi yerinde restore edilecek, başka bir şansımız yok. Eğer restorasyonu yapamıyorlarsa biz talibiz. Bunun alternatifi, öylesi veya böylesi yok. Bu bina yerinde dönüşmek zorundadır. Her şeyiyle biz Mimarlar Odası olarak bu işin altından kalkarız. Biz girişimlere başladık. Bu işi bizden başka yüklenebilecek bir kurum yok. Halkevi siyasi tartışmaların dışında tartışılması gereken ve siyasi yapıya alet edilmemesi bir konudur” ifadelerinde bulunmuştu.

“SÜREN TARTIŞMALARA SON VERİLMESİ…”

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi, Halkevi’nin mülkiyetinin bulunduğu Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’na Halkevi’nin kendilerine tahsis edilmesi için talepte bulundu. Dün gerçekleştirilen başvuruda “Süren tartışmalar Kocaeli için toplumsal bellekte yer edinmiş bir kültür mirası olan yapının manevi değerini yıpratmaktadır. Süren tartışmalara son verilmesi, restorasyon sürecinin de ivedilikle başlaması gerekmektedir. Restorasyon konusunda Mimarlar Odası’nın istekli olduğu, restorasyonun her ne koşul altında olursa olsun gerçekleştirilmesi gerektiği kamuoyu ile paylaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

49 YILLIĞINA TAHSİS TALEBİ

Başvurunun devamında, “Yapının restorasyonu için gerekli tüm hazırlık çalışmaları Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi tarafından başlatılmış olup, Halkevi binasının siyasi tartışmalara konu edilmeden kamu niteliğinde meslek kuruluşu olan odamıza restorasyonu karşılığında tahsis edilmesini talep etmekteyiz. Restorasyon için gerekli bütçe için sponsorluk görüşmeleri olumlu ilerlemekte ve gerekli maddi kaynağın tahsis sonrasında kısa sürede toplanacağı öngörülmektedir. Halkevi binası restorasyon sonrasında Mimarlar Odası tarafından kullanılacak, geçmişte sürdürdüğü eğitim, kültür, sanat vb. faaliyetler için kapısını Kocaeli halkına açacaktır. Restorasyonun yapılması karşılığında Mimarlar Odası’na 49 yıllığına tahsis edilmesi için gereğini arz ederim” denildi.