Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Minimum 7.3’lük deprem geliyor!”

Bilim Akademisi Üyesi Prof.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, “Sokakta kimi yakalasalar, müteahhitlik işini canlandırmak için ‘Gel sana kredi verelim’ diyorlar. Yapsınlar, canlandırsınlar, aferin ama bu konuya kafa yoran bir insan olarak içimden şu geçiyor: ‘Ya benim aziz devletim, ey benim güzel hükümetim, niye insanlar yıllardır bu depremi beklerken aynı duyarlılığı, aynı bankaları seferber edip, evi göçük haline gelecek insanlara tespit yapıp, sana kredi vereceğiz demiyorsunuz, neden?” diye sordu. Görür, “Kanal İstanbul’un Marmara’ya açıldığı kıta sahanlığında canlı faylar olduğunu gördüklerini söylüyor. Görür’e göre büyük bir tsunami tehlikesi var” dedi.

DEPREMİN SONUÇLARI BÜYÜK OLUR!

Görür, “Hiçbir yetkili çıkıp, halka ‘Deprem geliyor, biz önlemlerimizi aldık, tarihi eserleri şu yöntemlerle deprem güvenilir hale getirdik” demiyor. Neden, gizli bir şey mi? Demek ki yapmadıkları için söylemiyorlar. Yaptıkları da göstermelik oluyor. Nitekim, bize “Devlet dairelerinin, okulların tümü deprem güvenli hale geldi” dediler. Ne oldu? 5 küsurluk depremde ‘güvenilir’ dedikleri binaların çoğu haşat oldu. Minimum 7.3 deprem geliyor, şakası yok. İstanbul gibi yapı stokunun yüzde 60’ının zafiyet içinde olduğu bir yerde bunun sonuçları çok büyük olacak” ifadelerine yer verdi.

Prof. Dr. Naci Görür Kimdir? 

İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Y.Mühendis olarak mezun oldu.  Milli Eğitim Bakanlığı’nın bursu ile doktora yapmak üzere İngiltere’ye giderek, London University, Imperial College, Royal School of Mines’da D.I.C. (Diploma of Imperial College), M.Phil. (Master of Philosophy) ve PhD (Doctor of 1999 depremlerinden sonra Marmara Denizi’nin deprem potansiyelinin açıklığa kavuşturulması için yoğun bir faaliyet gösteren Profesör  Görür, 1983 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü’nü aldı. 1997 yılında Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) asli üyeliğine seçildi. 2004 yılında NATO bilim ödülünü aldı. Son olarak Elazığ depreminin olacağını bildi, yetkilileri uyardı. Marmara Depremi’nin yeniden şiddetli şekilde konuşulmaya başlandığı bu günlerde bize de sormak kaldı.

Kaynak: Cumhuriyet