Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müdür corona servisini sandaletle gezdi… Üniversite hastanesinde skandal!

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sağlık Bakım Hizmetleri ve Kalite Müdürü Gonca İlter hiçbir koruyucu kıyafet girmeden corona servisini gezdi. İlter ardından sandalet ve aynı kıyafetlerle diğer servisleri dolaştı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi

Ugur ENC minCorona virüsü yayılımının hızla arttığı bugünlerde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde skandal görüntüler yaşandı. Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Sağlık Bakım Hizmetleri ve Kalite Müdürü Gonca İlter önceki gün hastane servislerini ziyaret etti. İlter hastanenin 5. katında yer alan corona virüsü servisine gitti. Burada hiçbir koruyucu girmeden ekip arkadaşlarıyla birlikte dolaşan İlter’in özel ameliyathane terliği ya da galoş kullanmadan dolaşması şaşkınlık yarattı.

VİRÜS TAŞIYICISI GİBİ…

Corona virisü servisini hiçbir koruyucu ekipman olmadan dolaşan İlter daha sonra diğer servislere de gitti. Hastane içerisinde bir anlamda virüs taşıyıcısı gibi dolaşan İlter ziyaret görüntülerini de sosyal medya hesabı Facebook üzerinden paylaştı. Koruyucu ekipman giymeden corona virüsünü ziyaret eden, hem kendi hayatını hem de diğer hastaların hayatını riske atan Gonca İlter’le ilgili herhangi bir işlem yapılacak mı merak konusu.

YORUMLAR

80 adet yorum var

  1. canım babam şuan hastanede ve ben yanına gidemiyorum koronadan dolayı şimdi gidersem yanına benmi bulaştırırım yoksa terliklerle evden hastaneye gelen bu müdürmü bulaştırır lütfen artık denetlemeciler uyumasın bizede yazık ya belki ben birdaha göremicem babami şuan keşke o müdürün terlikleri olsamda babamı sürekli görebilsem😥😥😥

    1. Ya abi gözünüzü seveyim terlikle corona bulaşır mı nasıl böyle haberlere inanırsınız yapmayın Allah aşkına ..Ayrıca geçmiş olsun..

    2. Bağımsız kocaeli? Gazetenizin adının bu olduğundan emin misiniz? Bu nasıl bir ironidir ki üç kuruşluk kuyruğuna basılmış bir insanın lafıyla yapıldığı çok belli olan bir haberi, adı bağımsız kocaeli olan bir gazete yayınlıyor. Gonca hanım yıllardır hastanemizde gece gündüz demeden işini layıkıyla yapan bir müdür olup, işini düzgün yapması haricinde bizlere kardeş, abla olmuş bir insandır. O gün bizlere hem destek olmak hem de moral vermek adına korkmadan, aman bana bisey olur mu demeden yanımıza gelmiştir. Ayrıca gelirken servis içerisine bütün tedbirleri alarak girmiştir. Bu çekilen resim temiz bölgede çekilmiştir. İçerde giydiği koruyucu kıyafetle mi disarda durmasını isterdiniz? Bu nasıl saçma düşüncedir? Ayrıca Korona korkusu ile odasından çıkmayıp otursa mi size yaranacakti acaba? Sizin babanız orda hastanede şu an hayata tutunabiliyorsa bu hem Gonca hanım hem de onun gibi yüzlerce canını hiçe sayıp orda gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanları sayesindedir. Bizler ki ailemizden ayrı, can korkusu ile sizler için, sizin aileniz için Covid salgını ile savaşıyoruz. Çünkü neden? Biz insanlara değer veriyoruz ve mesleğimizi layıkıyla yapmaya özen gösteriyoruz. Biz bunca sıkıntı ile uğraşırken destek olacağınız yerde biz sağlık çalışanları ile ilgili böyle bir haber yapmanızı kınıyoruz. Bağımsız kocaeli gazetesi olarak sizden de mesleğinizi layıkıyla yapmanızı bekliyoruz ve tüm sağlık çalışanları adına özür haberinizi bekliyoruz. Gonca hanıma yapılan iftira bize yapılmış bir iftiradır. Tüm sağlık çalışanlari adına özrünüzü bekliyoruz. Hafizalarimizda değilse gazeteniz yalan haber yapıyor olarak kalacaktır.

  2. Koskoca universite hastanesinin saglik bakim hizmetleri muduru boyle bir bosvermezlik yapip halkin sagligiyla oynuyorsa diyecek baska birsey yok YAZIK cok YAZIK yetkilileri goreve cagiriyoruz .

  3. Böyle sorumsuz yetkililerin böylesine önemli ve kritik ortamlarda görev alıyor olması inanılır gibi değil! Bu nasıl bir zihniyetin ürünüdür. İnsanların hayatlarını hiçe sayan bu kişilerin busözde yetkililerin derhal cezalandırılması gerekmektedir. Yazıklar olsun!

  4. Bu haber gerçek değil değil mi şaka desin lütfen birisi 😲
    Salgının ülkemizde geldiği boyut bu duruma gelmişken hem de sağlık personeli bir hekimin bu şekilde bir davranışı kesinlikle kabul edilebilir bir davranış değil.
    Yetkililerin bu sorumsuz davranışı cezalandırmasını bekliyoruz bakalım ne yapacaklar.
    Sayın Fahrettin Koca ya hep birlikte iletelim bu haberi…

  5. Saglik Bakanı Fahrettin KOCA günde 5 kere de basın açıklaması yapsa ne fayda önce tedbir içerden başlamalı.makami mevkii ne olursa olsun herkes tedbirli olsun..yoksa ne maske ne mesafe işe yaramaz…

  6. Hanım efendinin ziyaret sorumsuzluğunu sayın doktorlarımız belliki uyaramamış ….cinayet teşebbüsü resmen …hastanenin her katında da gezmiş şaka gibi gerçekten..bu sorumsuzca davranışlar bitmediği sürece çok kayıplar ve acılar yaşarız…

  7. Bu hastanenin sorumlulari boyleyse bosuna bunca caba yazik calisan doktorlarimiza yazik canla basla gunlerce eve gidemeyen cefakar saglikcilarimiza😷(hasbinallah venimell vekil)allahim sana emanetiz

      1. Kendi sosyal medya hesabından paylaşmış sen ne anlatıyorsun. Bi yerlerimi geleceksin bu kadar savunuyorsun

          1. Ben zaten biyerlerdeyim neden bahsediyorsunuz siz biyerlere geçemediğiniz için bu kadar çok yaranız var hak eden biyerlerdedir sizin amacınız belli anca böyle uğraşın işiniz gücünüz bu olsa gerek

  8. Müdüre hanım aşıyı bulmuş. Böyle elini kolunu sallayarak dolaştığına göre… Hasta yakınlarının uzaktan bile bakılmasına izin verilmediği bu servislerde nasıl olurda bir müdür bu servisi bu şekilde denetime gider. Bizlere tavsiyede bulunanlar bunu yaparsa artık biz ne yapalım. İmam ve cemaat meselesi yani

    1. Müdüre hanım görevini layıkıyla yapmaktadır. Kendini bilmezlerin karalama politikasıdır.

  9. Bizler normal vatandaş olarak elimizden geldiğince maksimum önlem almaya çalışırken ve virüsün tekrar yoğun ve hızlı bir şekilde yayılmaya başladığı bu günlerde Sağlık bakim hizmetleri ve kalite müdürü mevkiisine sahip bir kişinin bu denli tedbirsiz tutumu hem hastaları hem çalışanları tehlikeye sokması gözardı edilmemeli.

  10. Her gün bir sağlık çalışanımız kaybettiğimiz bu acı günlerde böylesine bir vurdum duymazlığı şiddetle kınıyorum. Bu hanım efendi orada çalışan diğer sağlık mensuplarına örnek olması gerekirken hem meslektaşlarını hemde diğer hastaların sağlığını tehlikeye sokmaktadır. Hemen örnek bir ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

  11. Böyle birşey olamaz birde Sağlık çalışanlarının Müdürü onun bu konuda daha hassas olması gerekirken nedir bu boş vermislik orda hasta yatan insanlar canlar var yakınlarını goremeyen insanlar var hastaların canını tehlike atmamak için bence tehlikeyi dışarda aramsinlar içlerinde dolaşıyor.Hemde Hastanenin her yerinde herhalde tatile gelmiş covit tatili buna bir an önce gerekli işlemlerin yapılması gerekir.Allah.cc tüm hastalarımıza Acil Sifalar versin.

  12. Yazık çok yazık bir de sağlıkçı olacak. Sizin insanlara örnek olmanız gerekirken şu yaptığınıza bir bakın sorumsuzluk diz boyu böyle insanlar olduğu müddetçe bu virüs daha çok canları yakacak. Tedbirlere uymakta fayda var böyle sorumsuz insanlarında derhal yetkililer tarafından hakların da işlem yapılması gerekir

  13. Lise mezunu hemşireyi koskoca üniversite hastanesinde müdür yaparlarsa sonuç böyle olur!!! ne koronanın ne olduğunu biliyor nede kontaminasyonu. Şov yapıcam derken herkesin hayatını riske atıyor. Yetkilileri gereğini yapmaya davet ediyorum!!!

      1. Kendi sosyal medya hesabından paylaşmış sen ne anlatıyorsun. Bi yerlerimi geleceksin bu kadar savunuyorsun

    1. Biz lise mezunu dediginiz müdürle koude neler başardık.. iyiki boyle bir mudur tarafindan yonetiliyoruz..hastane kalite ve diger denetlemelerden onun ekip basinda oldugu donemlerde en yuksek puanlar almistir.isleri bilmeden atıp tutmayın…Hem mezuniyet okadarmi onemli.bir tek siz biliyorsunuz herşeyi.aslinda cevap verilmeye değmezsiniz ama yalnız olmadığınıda bilin..

    2. Gonca Hanım yüksek lisans mezunu olup uzman unvanıyla görevini hakkıyla yerine getirmektedir.Karalama kampanyası yapmaya çalışanlar istediklerini alamayacaklardır.

      1. Kendi sosyal medya hesabından paylaşmış sen ne anlatıyorsun. Bi yerlerimi geleceksin bu kadar savunuyorsun. Kendini savunamıyormu.

    3. Belli ki sen hastanemizde çalışanısın. Bende lise mezunuyum. Ağzını toplamını rica ederim. 4yıllık okumuşsun belli amma asalak olmayı atlatamamışsın. Varki kanaman imamdan önce müdahale eder baytara gönderirim. Hem egolu egolu tavanlı sözlerdende seni azat edilmeni temenni ediyorum. Gonca hanım yanınızdayız, yalnız değilsiniz. İşin içinde intikam var gibi muhabir efendi. Kalemi elinize alıp ülke yönetebileciğinizi zannediyorsan avcunu yalarsın

  14. Allah bilir oradan çıkıp nereleri gezdi herkese yazık yani bunun adı göz göre göre ihmal. Acaba hangi kafayla oraları o şekilde gezdi.

  15. koskoca müdür olmuş ama insan olamamış.diploma ile adam olunmuyormus demekki.sağlık bakanı gece gündüz demeden çalısıyor bu beladan kurtulabılelım dıye.doktorlar hemşireler hayatalrını hiçe sayarak full nöbetle çalışsınlar müdire hanım sanki kordon boyunda gezintiye çıkmış edasıyla virüs taşıyıcılığına başlamış.yetkililer müffettişler ne iş yapıyor acaba önce bu sorumsuzlara hesap sormazsanız biz nasıl güveneceiz sağlık sektörüne. dışarda virüz kapmazsak hastanede kapacağız hemde en yetkili merciden. bayan müdireden az kullanılmış covit19 itinayla bulaştırılır yazında barı hastahane girişine tam olsun

  16. müdire hanım sağlık bakanıda kim oluyor der gibi salına salına geziyor hastane içinde vürüsyayar müdire hanım insanalr sizin hastanenize şifa bulmayamı gelecek yoksa virüs kapmayamı gelecek.şahsen ben birdaha güvenipte senın gorev aldıgın hastaneye gelmem ne malum sende virüs olmadıgı. sağlık sektörünün utanc kaynagı olmus bu resım.birde ülke olarak bu virüs belasında savasta coğu ülkeden iyiyiz diye sevınıyorduk sayende ne oldugunu gördük müdire ganım

      1. herşey ortada boşyere konuşan yok ciyan avcısı belliki çıkarlar ortak çiyan arıyorsanız bir aynaya bakınız derim.

        1. Anonim arkadas sen ne ayaksın ya Sanki bu haberi bekliyomus giibi gece yarısında başlamışsın yazmaya mütemadiyen atmis tutmussun da bi şey bildigin yok bostan konusuyon .bir kuyruk acın var galiba.

    1. Müdire hanım görevi görevini layıkıyla yerine getirmektedir .Bu şüphe getirmez bir gerçektir

      1. Kendi sosyal medya hesabından paylaşmış sen ne anlatıyorsun. Bi yerlerimi geleceksin bu kadar savunuyorsun

      2. Şüphe getirmez değil doğrusu şüphe götürmez. Cehaletinizden bıktık diyeceğim de siz zaten resimdeki hatanın farkındasınız ama mecbur savunacaksınız tabi 😀

  17. Böyle cahil bir insan birde hastane müdürü öyle mi. Çok yazık biz yakınlarımızı göremiyoruz virüs bulaşır diye. Sorumsuz bir müdürün AYAKLARI yüzünden bulaşabilecek gerçekten mi !!!! Yaptığı işin farkında olamayan bu insanın yetkili kişilerce gözardı edilmemesini umut ediyoruz.

  18. Çok yazık koskoca Kocaeli üniversitesinde böyle bir sorumsuzluk nasıl yapılır!! Herkes bu günlerde korkarken saglıkçı adı altında saglıkçı dan uzak ve bilinçsizseni gezmek.

      1. Kimse bilip bilmeden Asılsız ve mesnetsiz karalamalar yapmamalı. Yorumlardan okuduğum kadarıyla .bunun bir komplo olduğu olduğu aşikardır

    1. Anoni. Kendin yazıp kendin oynuyorsun.
      Bilip bilmeden boş yere insanları karalamaya çalışmayın. İşinize bakın işinize
      Gonca hanım uzun yıllardır bu görevi layıkı ile yerine getirmektedir. Bunlar tam anlamıyla karalama politikasıdır. Maksadınız bellidir.

  19. Olay göründüğü gibi değil tabi ki…Ben covid sorumlu hemşiresiyim.Gonca hanım o gün servise giriş ve çıkışta ayakkabısını çamaşır suyu ile silip dezenfekte etti.Kirli alanda bulunurken giymiş olduğu box, bone ve galoşu tıbbi atığa atıp, formasını değiştirip temiz alana öyle geçti. Bu resim temiz alanda çekilmiş bir resimdir.

    1. Bırakın şakşakçılığı biz biliyoruz neyin ne olduğunu. Babasının çiftliği gibi at kosturanlar hesabını versinler.

      1. Çiçek böcek işlerinde para kalmadı galiba
        İşinize bakın kişilerin arkasından iş çevirmeyin.

    2. Giriş-çıkışlarda Çamaşır suyu ile ayakkabı silmeyi hangi bilimsel kaynaktan öğrendiniz söyler misiniz?

    3. Kendi sosyal medya hesabından paylaşmış sen ne anlatıyorsun. Bi yerlerimi geleceksin bu kadar savunuyorsun.sen mi sildin terliğini boz sen giydirdin dimi

    4. Yazık çok yazık vatandaş olarak bize niye böyle yapmıyorsunuz sorumlu hemşire hanım hastam yattığında hiçte böyle şeyleri görmedik servisten içeri giremedik eğer temiz yer var ise neden el bile sallamayadık lütften yalakalık için milletin aklıyla dalga geçmeyin hanımefendi.

  20. Bu kadar skandal haber var iken bir müdürün ekibini ziyaret edilisini nasıl golgelenebiilinir ve yanlış yerlere çekilebilinir hepimiz görmüş olduk Fotoğraf çekilen yer temiz alan ve Müdürümüz girişte ve çıkışta hijyen kurallarına uygun giriş çıkış yapmıştır Gerekli tedbir ve önlemler alınmıştır Siz aklınızı kendi mesafe ve hijyen kurallarına uymak adına yonetirseniz Eğer Covid hemşiresi olarak yukumuzu hafifletmiss olursunuz

    1. Elemanlarına destek olmak adına orda bulunan bi müdüre bukadar acımasız davranmak yorumlar yapmak çok yanlış.bi idareci olarak dışardan izleyebilirdi olayları.kendisi herzaman meslektaşlarının yanında olan bir kişidir.okadar belli ki planlı bi haber olduğu.hep aynı kurguda yazıp çiziliyo.son zamanlardaki en güzel laf herşeye soktuğunuz burnunuzu maskeyede sokunda sağlıkçılarda bukadar uğraşmak zorunda kalmasın!

    2. Zeynep hanım bu cevabı covid te çalışan bir hemşire olarak yazıyorum. Acaba servisin ortasını temiz alan diğer tarafları kirli alan diye müdürünüzemi göre ayarladınız. Herhangi bir vatandaşın koruma önlemleri alınmadan giremeyeceği bir servise müdürünüzün bu şekilde girmesini hangi etik ilkeye göre temiz alan gerekli önlemler alındı diye bir savunuculağa giriyorsunuz. Yoksa müdüründen olan ayrıcalıkla zaten hastalarla ilgilenmeyip müdürüne karşılama merasim imi hazırlıyorsun. Bunların hepsini yapamadan önce acaba nerede gündüzde rahat çalışmak için müdüründen söz aldın. Bunların cevabını çalışma arkadaşlarınla paylaşırsan bir covid hemşiresi olarak bizimde yükümüzü hafifletmiş olursunuz.

  21. Kim bilir bu amir kimin kuyruğuna batıda öküz altında buzağı arıyorsunuz.
    Fotoğrafta tek. Koruyucu kiyafet giyen bir kişi var oda fotoğrafın anlam ve önemini belirtmek için. İnsanları hastanelerden korkutmayin emin olunki gereken tüm. Onmelmler alınıyor orada siz değerli vatandaşlarımız daha dikkatli olsaniz sağlık çalışanlarımız o kıyafetleri giyip sizinle uğraşmak zorunda kalmazlar. Temiz alan ve kirli alan uygulamaları var siz bütün hastane tulumlami geziyor sanıyorsunuz. Haberi yapan arkadaşımız korkusundan dışarı çıkmayıp sosyal medya üzerinden ne yalan haber uretirim diye uğraşmış. Yalan haberlere itibar etmeyin ve daha bilinçli olun linç girişimlerinde bulunmayın lütfen…

  22. Uğur bey temiz alan izole alan yarı steril tam steril alan gibi kavramları biliyor olsaydınız keşke. Ne yazikki sizde Sadece bir anlık görüntü üzerinden direk bir personeli hedef alıp birçok sağlık çalışanın herkesin sağlığını ve Kendi ailesinin sağlığını nasıl tehlikeye attığını iddia edebiliyorsunuz.
    Masa başında olan bitenden bir haber fotoğrafı izinsiz kullanmak Kvk ya aykırı hareket olmasını geçtim konu içeriğini bilmeden halkı yanlış ve yalan ile itham etmek gazetecilik değildir. bildiginiz özgür habercilik ilkelerinin dışında kaleme alınmış bir yazıyı yazmanız size yakışır halde sunmanız harika olmuş. Özgür habercilik ilkelerini de ne kadar yanlış kullandığınız ve sığındıniz tek Kelime bu olması sizin nezdinizde üzüldüm.
    Tabi bu sadece sizin değil yayın editörün de bu haberi yapılmasını onaylaması da çok büyük soru işaretleri doğuruyor.
    Doğru haberlere değil yalan yanlış kindarlik ile beslenmiş bir haber oldukça rahatsızlık verici.

    Tüm Sağlık çalışanlarına yapmış oldukları çalışmalar ve ileri de bizi bekleyen Zorlu süreçte yapacakları fedakarlıklar için minnettarim.

    1. Emre Bey temiz alan izole alan steril alan yarı steril alan kavramlarıına hakimsiniz ama Covid rehberlerini okumaya fırsatınız olmadı heralde yada covid ile ilgili gündemimi takip etmiyorsunuz. Benim orda yakınım yatarken ben o şekilde servisin o temiz tarafına alınmazken fotoğraf çektiremezken hangi vicdana sığar hastamın hayatını tehlikeye atmak bu kişi için. Yetkililerin bu kişiyle alakalı gerekli soruşturmayı başlatması ben ve diğer hasta ve hasta yakınlarının vicdanını rahatlatacaktır.

      1. Asparagas haber, yalan haberin anlamlı ve doğru Türkçe karşılığıdır. Bir nevi şişirme haber diyebiliriz. Bunun yanı sıra masa başında birçok gazeteci ve habercilerin gerçek olmayan bir şeyi yalan yanlış ile uydurmalarına, alakası olmayan bir haberi farklı şekilde yorumlayıp haber yapmaya asparagas haber denmektedir. Günümüzde birçok televizyon ve gazete haberciliği yapan firmalar asparagas haber yapmaktadır. Bunun örneği bu haberdir.
        Asparagas haberlerin yapılma nedenleri daha fazla cezbeden içerikler ve kitleyi kendisine çekmek için yapmaktadır.
        Asparagas haberlerin yapılmasındaki en büyük etken sadece kitleyi çekmek, reyting ve bununla da para kazanma amaçlamışlardır. Haber ya da doğru bir şey kesinlikle onlar için önemli olmadığından dolayı şişirme yalan haberler ile kitle çekmek onlar için daha iyi olduğundan bu yönteme başvurmaktalar.
        Bu haberin yapılmasını sağlayan kişi ya da kişiler de kazanılan meblağa ortak oldu mu bilemiyorum ama gazetenin ve gazetecilik mesleğini yaptığı sanılan kişinin adının duyulmasına ve güzel meblağlar kazanmasına vesile olmuştur.

        Hasta çevresi, hastanelerin enfeksiyon kontrol komitelerinin direktifleri doğrultusunda belirlenen kurallara göre temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Temizlik özellikle dokunulan yüzeylere yoğunlaşmalıdır. Su ve deterjanla temizlik sonrası hastane dezenfeksiyonunda tercih edilen bir dezenfektan kullanılarak yüzey dezenfeksiyonu sağlanabilir. 1/100 sulandırılmış çamaşır suyu (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9) ya da klor tablet (ürün önerisine göre) kullanılabilir. Klor bileşikleri yüzeylerde korozyon oluşturabilir. Dayanıklı yüzeyler için kullanılması önerilen bir dezenfektandır. Hassas yüzeyler için %70’lik alkol bir dakika bekletilerek yüzey dezenfeksiyonu için kullanılabilir. Hasta çıkartıları ile kirlenmiş yüzeylerde öncelikle kağıt havlu kullanarak temizlik, sonrasında 1/10 sulandırılmış çamaşır suyu (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681- 52-9) ya da klor tablet (ürün önerisine göre) ile dezenfeksiyon yapılır, kuruyana kadar beklenir.
        Hasta Odasına Giriş ve Hastaya Yaklaşım 1. Hasta odasına girişler sınırlandırılmalı, sadece hastanın bakımından sorumlu olan ve girişi gerekli olan personelin odaya girişine izin verilmelidir, hasta ziyaretçileri yasaklanmalıdır ve refakatçi gerekli ise tek kişi ile kısıtlanmalıdır. 2. Hasta odasının girişinde; kişisel koruyucu malzemeler (eldiven, önlük (steril olmayan, tercihen sıvı geçirimsiz ve uzun kollu), tıbbi maske, N95/ FFP2 maske, gözlük/yüz koruyucu, alkol bazlı el antiseptiği) hazır olarak 8 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HALK SAĞLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ bulundurulmalıdır. 3. Muayene, tedavi ve kişisel bakım yapan kişiler eldiven, izolasyon önlüğü, gözlük/yüz koruyucu ve tıbbi maske kullanmalıdır. Hastanın sekresyonları veya vücut çıkartılarının aerosol oluşumu ile yayılmasına neden olabilecek girişim yapılacağında ise eldiven, izolasyon önlüğü, N95/FFP2 maske ve yüz koruyucu kullanılmasına özen gösterilmelidir. 4. Kişisel koruyucu ekipmanlar giyilirken ve çıkartılırken kurallara uygun bir şekilde sırayla giymeye (önlük, maske, gözlük/yüz koruyucusu ve eldiven) ve çıkarmaya (eldiven, gözlük/yüz koruyucu, önlük, maske) dikkat edilmelidir. Özellikle maskenin hasta odasından çıktıktan sonra en son çıkartılması ve sonrasında el hijyeni uygulanması ihmal edilmemelidir.
        Corona virüsü nedir nasıl bulaşır, insandan insana bulaşıyor, yani damlacık yoluyla bulaşıyor, yani hasta olan kişinin 2 ila 14 gün arasında ortalama kuluçka dönemi var bu dönem içerisinde bilerek ya da bilmeyerek hastalık belirtilerini göstermeye başladığında an da hapşırma, öksürme tıksırma yoluyla dışarıya saçtığı solunum salgılarıyla, damlacık yoluyla bulaşıyor, 1m gibi bir yakınlık önemli burada bütün damlacık yoluyla bulaşan virüsler için geçerli sadece corona için değil 1m ve daha yakın temas gerekmektedir virüsün kişiden kişiye bulaşması için.

  23. Belli ki hastane personeli bastırılmış duygularını burada dışa vuruyor hazır müdüre hanım ın bir açığını yakalamışken saydırın bakalım ama herkes karşısında hazır ol da duruyor 😂😂

    1. Bu yorumlari yazanlar hastane personeli değil bir kaç kendini bilmez.Nasıl kuyruğu sıkısmış olmalı ki can havliyle ne yazdığını bile bilmiyor bence.O kadar bilimsel kaynaktan anliyorsaniz bunu işinizde gösterseydiniz keşke…

  24. Bukadar sorumsuzca dolaşan idareci olursa hastaların pskolojisi nolcak güvenliği yazık hastalara sağlık bakanlığı butur haberleri dikkat salı gerekeni yapmali

  25. Böyle hızlı yayılabilen bir virüsle tüm dünya mücadele ederken nasıl bir sorumsuzluktur bu????? Kasten adam öldürmeye teşebbüs!!! En kısa sürede gerekli işlem yapılmalı. Tüm hastane personeli ve hastaların hayatını riske atan bu tavır cezasız kalmamalı. Bir sağlık çalışanı nasıl bu kadar sorumsuz olabiliyor? Aklım almıyor…

  26. Bu görüntüye göre yorum yapmak ne kadar kötü ve art niyetli.Gonca hanım ne kendi sağlığını nede çalışan ve insan sağlığını göz ardı ederek riske atacak bir insan değil. Ayrıca bulunduğu yer hasta odası da değil. Temiz alan.Burda yorum yapanlar virüse karşı ne kadar dikkatli acaba oda ayrı bir konu.Canla başla çalışan sağlık personelini karalamayı bırakın artık.Siz dışarda yada evlerinizde ailenize rahat zaman geçirirken onların cogu aileden uzak özveriyle çalışıyor.

  27. Asılsız asparagas ve terbiyesizce bir haber. Daha hastanenin hangi bölümü olduğu bilinmeden yapılmış bir iftira. Haber hakkında soruşturma açılacaktır.

  28. Bu kadın ne akla hizmet insanlar canıyla boğuşurken böyle bir ihmalkarlık yapıp herkesin hayatını tehlikeye atıyor acaba!!!! Fahrettin Koca’ yı göreve davet ediyorum…

  29. Bu kocaeli üniversitesi hastasinde rektör hiçmi gezmiyor acaba hiçmi bakmıyor ne zaman gitsek ayrı bir sıkıntı demekki böyle müdürler yüzünden.

  30. Bu hastanede zamanında bende çalıştım bu kadının oluşturduğu baskı düzeninden bıktığım için sözleşmemi yenilemedim. en iyi bildiği şey zaten böyle fotoğraf çektirip gösteriş yapmak. yalakalar haricinde kaç kişi memnundur acaba görüşmek istendiğinde bile randevuyla ulaşabilirsin tabiki randevu reddedilir hep çünkü kaale almaz seni hemşire onun için hiçbirşeydir. çünkü yalakaları ona yeterdir. sözleşmemi yenilemeyeceğimi söylediğim için hakkım olan yıllık izni vermemek için herşeyi yaptı.

  31. Şaşırdık mı? Hayır!!
    Böyle bir zamanda bir çok meslek grubu gibi sağlık çalışanlarının verdiği emek tabiiki gözardı edilemez. Mesleğini layıkıyla yapan bir çok kişi olmakla beraber bu şekilde anlamlandıramadığımız olayları görmek mümkün maalesef. Ne diyelim sonumuz hayrolsun…

  32. Haberin yazılış şekli, nerede cekilmis bir fotoğraf olduğundan bir haber ve habere yapılan yorumlardan gayet net görülüyor. Çirkin bir karalama kampanyası. Mudure hanım kimin kuyruguna bastıysa, kuyruk acısını cikartmak için cirkin bir yol. Canını ortaya koyarak fedakarca çalışan sağlık calisanlarimizdan çekin o pis ellerinizi. Sağlık çalışanlarımız nerede nasıl davranacağını bilirler !!! Burada çok bilmiş yorum yapanlar maskenizi çenenizin altindan burnunuza ve ağzınıza çıkarın öyle konuşun. Pis düşüncelerinizle insanları kirletmeyin.

  33. Yaaa boş yapmayin onbir gün yattım o serviste hasta odasına girerken galoş tulum eldiven giyip en üst tedbirle davranıyorlar hepsi görevini layıkıyla yapıyor acaba kimin kuyruğuna bastı bu mudure hanım da karalama kampanyası başladı ..sadece müdüre hanım için demiyorum o çalışanların hepsinin hakkı ödenmez terlikle mi korona bulaşıyor bu haberi yapanlar haberi okuyup goygoya çıkanlar önce maskelerini güzel taksın ki kimseye mikrop bulastirmasin işini layıkıyla yapanlara taş atmasın .

  34. la müdür dedikleriniz doktor mu da? ne işi varmış korona servisinde? bunların çoğu torpilli tipler, maaş olsun döner olsun iyi para alırlar. başka da birşeyleri yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Grup seks skandalıyla gündeme gelen
Sıradaki Haber Federal Mogul’dan açıklama var!