Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müdür yardımcısı öğrencisini tacizden tutuklandı!

Körfez Çamlıtepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı B.S., öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklandı. Yaşanan olay sonrası Eğitim Sen Kocaeli Şubesi bir açıklama yaptı.

Körfez Çamlıtepe Mesleki Teknik

Körfez Çamlıtepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi müdür yardımcısı B.S., öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile tutuklandı. Yaşanan olay sonrası Eğitim Sen Kocaeli Şubesi bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kocaeli Körfez İlçesinde bulunan bir meslek lisesinde görev yapan B. S öğrenciye yönelik taciz iddiasıyla şüpheli bulunarak tutuklandı. Eğitim ortamlarında, okullarımızda, evlerimizde, iş yerlerimizde, sokaklarda kadınlara, çocuklara yönelen her türlü saldırının karşısında Eğitim- Sen olarak her zaman olduğu gibi kararlılıkla duruyoruz. Kadınlar ve çocuklara yönelik artan şiddete, tacize, istismara, tahakküme karşı mücadelemizi sürdürecek; yaşamın her alanında şiddet, taciz, istismara karşı sessiz kalmayacağız. Hiçbir öğrencimizin şiddete, tacize, istismara maruz bırakılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

TÜGVA İLE PROTOKOL İMZALAMAYA KALKIŞARAK…

Bizler biliyoruz ki kadınlara, çocuklara yönelik münferitmiş gibi görünen şiddet, taciz, tahakkümün arkasında her geçen gün öldürülen, şiddete maruz bırakılan kadın ve çocukların sayısı artarken, şiddete karşı hakları, kurumsal mekanizmaları geliştirerek kadınlar ve çocuklar için güvenli bir hayat ve gelecek kurmak yerine şiddete karşı güvence olan kazanımlardan çekilme kararı alan, okullarda bilimsel laik, eleştirel eğitim içerikleri geliştirilmesi yerine TÜGVA ile protokol imzalamaya kalkışarak eğitim ortamlarını belirli dini ve siyasi grupların eline terk eden, liyakatle görevlendirmeler yerine usulsüz yönetici atamalarıyla sıklıkla gündeme gelen siyasi iktidarın muhafazakâr, otoriter, anti demokratik tutumunun etkisi oldukça önemli bir yerdedir.

HİÇBİR ÇOCUĞU YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Çocukların evlerde, okullarda, sokakta güvenle yaşamalarını ve tüm haklarını güvence altına alma sorumluluğunu yetkililere bir kere daha hatırlatıyoruz. Eğitim- Sen olarak hukuki sürecin takipçisi olacağız. Hiçbir çocuğu şiddet, taciz, tahakküm karşısında yalnız bırakmayacağız. Ellerinizi çocukların bedeninden, haklarından, yaşamlarından, geleceklerinden çekin! Şüphelinin etkili biçimde yargılanmasını, kadınları çocukları şiddet, taciz karşısında savunmasız bırakan anti demokratik karar ve uygulamalardan derhal vazgeçilmesini, okullarımızın çocuklar ve eğitim emekçileri için güvenli alanlar olmasını talep ediyoruz!”