Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Muhalefet seçim için harekete geçti

CHP, bugün cumhurbaşkanı adaylığı başta olmak üzere çok sayıda konuyu ele alacak. HDP de hafta başında MYK adaylık konusunu görüşmek için toplanacak.

CHP, bugün cumhurbaşkanı adaylığı

Deprem felaketi nedeniyle seçim çalışmalarını bir süre erteleyen muhalefet, AKP’den gelen ‘14 Mayıs’ta seçim’ sinyallerinin ardından yeniden cumhurbaşkanlığı ve milletvekili adaylığı konularını tartışmaya başladı. Millet İttifakı liderleri ile perşembe günü bir araya gelecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, masaya partisinden aldığı yetkilerle oturacak.

9 Şubat tarihinde toplanacak olan CHP Parti Meclisi yaşanan deprem felaketinden dolayı ileri bir tarihe ertelenmişti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kararıyla Parti Meclisi bugün saat 13.00’te CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek. Toplantıda yaşanan deprem felaketiyle ilgili değerlendirmeler yapılacak. Toplantının bir diğer önemli konu maddesi ise yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerine hazırlık ve çalışmalara ilişkin görüşme olacak. Toplantıda, Kılıçdaroğlu’nun Parti Meclisi’nden özellikle cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tam yetki alması bekleniyor.

MİLLETVEKİLLERİ İLE DE TOPLANTI

CHP’de bugün bir diğer önemli toplantı, Parti Meclisi’nden hemen önce gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da milletvekilleri ile Zoom üzerinden kapalı grup toplantısı yapılacak. Bu toplantıda da seçim tartışmalarının masaya yatırılması bekleniyor.

HDP DE TOPLANIYOR

Emek ve Özgürlük İttifakı ile birlikte kendi cumhurbaşkanı adaylarını belirleme kararı alan HDP de bu konuyu yeniden görüşmek üzere toplanıyor. Yarın HDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek toplantıda, seçimlerin tarihi ile ilgili tartışmalara yönelik tutumun belirleneceği ve cumhurbaşkanı adaylığı konusunda net bir karara varılacağı ifade edildi.

Yeni koşullar ortaya çıktı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, seçim öncesi adaylık konusunda gelişme olduğunu ve kamuoyuna açıklama sürecine girildiğini vurgularken, depremin yeni koşullar yarattığını söyledi. Cumhuriyet gazetesine konuşan Temel, “Adaylık tartışmalarını yeniden ve etraflıca ele almamız gerekiyor. Bu, kendi adayımızı çıkarma kararlılığımızda gevşeme, anlamına gelmiyor. İsim havuzunda kimlerin olduğunu, aday çıkarıp çıkarmama konusu yeniden değerlendirmeye alınacağı için paylaşmamızın anlamı olmaz. Ya hızlı şekilde kendi adayımızı ilan edip tartışma yürüteceğiz ya da ‘yeni durumla karşı karşı olunduğu için yeniden değerlendirme gerekir’ diyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu. (Birgün)