Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müjde Kocaeli… Tramvayı da bakanlık yapacak!

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Akçaray tramvayının İzmit Şehir Hastanesi’ne kadar uzayacak yeni hattının Ulaştırma Bakanlığı’na devredileceğini duyurdu.

KBB Başkanı Tahir Büyükakın,

UYur ENC min 3Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, gazetecilerle düzenli buluşamasında önemli açıklamalar yapmaya devam ediyor. Büyükakın’ın son açıklaması Akçaray tramvayı ile ilgiliydi. Tramvayın 250 milyon dolar maliyeti olduğunu belirten Büyükakın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2 ay kadar önce sağlık bakanımızdan bir randevu istedim ve yanlarına gittim. Asıl gitme sebebeim başkaydı ama şehir hastanelerini de konuştuk. Dedim ki haziran gibi filan hastane biter. Toplu taşıma ile ilgili süreç henüz tamam değil dedim. 3 kilometrelik bir tramvay hattı planladığımızı söyledim. 

DEVRETTİK, MUTLUYUZ
Namık Kemal Lisesi’nin oradan yukarı çıkacak olan hattı anlattım. Ne zaman yapacaksınız diye sordu. Param olunca yapacağım dedim. Sizin paranız vardır dedi. Ben de Sağlık Bakanlığı’ndan maddi destek istediğimi söyledim. Ben nasıl destek olayım dedi. Ulaştırma Bakanlığı’nı öne sürdü. Ben de yeni Gebze Metrosu’nu devrettiğimizi anlattım. Sağlık Bakanımız aracı bulduk. Bugün sorunların tamamı çözüldü. Bugün Ulaştırma Bakanlığı’na evrakları sunmaya başladık. 250 milyon liralık tramvay hattının tamamını kamulaştırma dahil bakanlık yapacak. Bu sebeple bugün çok sevinçliyiz.”