Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nevzat Doğan 6 kişiyi seçim öncesi müdür yapmış!

İzmit Belediyesi eski başkanı Nevzat Doğan’ın 6 kişiyi seçime 3 ay kala sınavsız olarak müdür yaptığı ortaya çıktı.

İzmit Belediyesi eski başkanı

Ugur ENC minSayıştay 2019 raporunda yer alan İzmit Belediyesi usulsüzlüklerinden biri de “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı Açılmadan Zabıta Müdürlüğü Kadrosu Kullanılarak Diğer Müdürlüklere Sınavsız Atama Yapılması” başlığıyla yer aldı. Söz konusu usulsüzlükle ilgili tarih de veren Sayıştay denetçileri atamaların seçime 3 ay kala yapıldığını tespit etti.

6 FARKLI KİŞİ

Sayıştay’ın konu ile ilgili tespitinde şu ifadeler yer aldı: “…en az iki yıl belediye zabıta teşkilatında çalışmış olmak şartının da sağlanmış olması gerekmektedir. Zabıta müdürlüğü kadrosuna son bir yıl içerisinde 6 farklı kişinin atandığı görülmüştür. Ataması yapılan memurların hizmet cetvelleri incelendiğinde zabıta teşkilatında daha önce çalışmaları bulunmamaktadır.

SEÇİME SADECE 3 AY KALA

Yapılan atamalar incelendiğinde; atamaların müdürlük kadrosuna sınavsız olarak atama yapılmasının bir yolu olarak kullanıldığı, zabıta müdürü olarak atanan kişilerden, 10.12.2018- 31.12.2018 tarihleri arasında görev yapan kişinin daha sonradan başka bir müdürlük kadrosuna atandığı ve başka bir kamu kurumuna naklen tayin olduğu, 31.12.2018 – 14.01.2019 tarihleri arasında görev yapan kişinin daha sonradan başka bir müdürlük kadrosuna atandığı, 14.01.2019 – 28.01.2019 tarihleri arasında görev yapan kişinin daha sonradan başka bir müdürlük kadrosuna atandığı, 28.01.2019 – 11.02.2019 tarihleri arasında görev yapan kişinin daha sonradan başka bir müdürlük kadrosuna atandığı, 11.02.2019 – 25.02.2019 tarihleri arasında görev yapan kişinin daha sonradan başka bir müdürlük kadrosuna atandığı, 25.02.2019 – 11.03.2019 tarihleri arasında görev yapan kişinin daha sonradan başka bir müdürlük kadrosuna atandığı görülmüştür.

KARİYER VE LİYAKATA AYKIRI

Bu şekilde bir uygulama 657 sayılı Kanun’un belirttiği kariyer ve liyakat ilkelerine aykırıdır. Zabıta ve itfaiye müdürlükleri acil olarak daimi hizmet vermesi gereken makamlar olduğu için boş kalmaması adına ‘Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik’ hükümlerinden ayrı değerlendirilerek sınav şartı aranmamıştır. Hal böyle iken, 6 ayrı personeli kısa sürelerle zabıta müdürü yapıp sonra başka müdürlüklere atamak yukarıda bahsedildiği üzere kanunun verdiği hakkın kötüye kullanılması olup bunu da hukuk düzeni korumaz. Burada gerçek irade, ilgili personeli sınavsız müdür kadrosuna atamak olup bu personelin önce zabıta müdürlüğüne atanıp sonra başka müdürlüklere geçmeleri muvazaa kanaati oluşturmaktadır.”