Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nusret Acur’un tepkisi Kılıçdaroğlu’na mı?

Millet İttifakı’nı oluşturan altı

Millet İttifakı’nı oluşturan altı partinin liderleri bugün yaptıkları toplantının ardından kısa bir açıklama yayınladı. Açıklamada ittifakın cumhurbaşkanı adayı konusunda ‘ortak bir anlayışa’ ulaşıldığı kaydedilerek, ismin pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi. Saadet Partisi’nde yapılacak toplantının, saat 14.00’te başlayacağı bildirildi.

Liderlerin ortak imzasıyla yapılan açıklama şöyle:    “Millet İttifakını oluşturan siyasi partilerin genel başkanları olarak 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz. Genel başkanların partilerinin yetkili kurullarını bilgilendirmeleri sonrası nihai açıklamayı 6 Mart 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşmak üzere Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde tekrar bir araya geleceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

İYİ PARTİLİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Söz konusu ortak aday açıklamasının ardından adayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu ortaya çıktı. Kulislere sızan bu bilginin ardından İYİ Partililer sosyal medya siteleri üzerinden millete rağmen bir ismin öne çıkamayacağını belirterek tepki göstermeye başladı. Sürekli Mansur Yavaş ismini dile getiren İYİ Partililer kimi zaman açık açık kimi zaman da göndermelerle Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesine karşı çıktı. Milletin Kemal Kılıçdaroğlu’nu değil, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı istediği öne sürülüyordu. Bu sebeple İYİ Partililerin açıklamalarında temel unsur ‘millet’ oldu.

NUSRET ACUR: MİLLETİN İRADESİNE KARŞI GELEMEZSİNİZ

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur da dün akşam sosyal medya sitesi Twitter üzerinden kafa karıştıran bir açıklama yayınladı. Pek çok İYİ Partili’nin Kemal Kılıçdaroğlu ismine tepki gösterdiği saatlerde Nusret Acur şu açıklamayı yaptı; “Milletin iradesine karşı gelemezsiniz, milletimiz ne derse o!”

https://twitter.com/NusretACUR_TR/status/1631361576736284691