Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O başkan diplomasını parayla mı satın aldı?

SP Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli sert bir açıklama ile Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e yüklendi. Bilikli Şayir’in diplomasını parayla satın aldığını iddia etti.

SP Dilovası İlçe Başkanı

Saadet Partisi Dilovası Belediye Meclis Üyesi İnci Aydemir, Dilovası Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında, belediyeye liyakatsiz işçi alımları olduğunu dile getirdi. Aydemir bu durumu protesto ederek muhalefet partilerinin ilçe başkanları ve meclis üyelerinin alkışlarıyla salonu terk etti. Daha sonra Dilovası Belediyesi’nin önünde açıklamada bulunan Saadet Partisi Dilovası Belediye Meclis Üyesi İnci Aydemir ve millet ittifakı birleşenlerinin basın açıklamasını sabote eden belediye başkanı Hamza Şayir açıklamada bulunan İnce Aydemir’e ‘’cahil’’ deyince ortalık bir anda gerildi. Taraflar zor sakinleşti.

“DİPLOMASININ DENKLİĞİ YOK”

Yaşanan hadise sonrası Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli bir açıklama yayınladı. Bilikli açıklamasında, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in sahip olduğu para karşılığı diploma veren ve Yüksek Öğrenim Kurulu’nun (YÖK) denklik vermediği Newport Üniversitesi diploması üzerinden yüklendi. İşte Bilikli’nin o açıklaması; “Dilovası Belediyesi’ne alınan haksız hukuksuz ve liyakatsiz personeller için meclisi boykot edip bir basın açıklaması yaptık. Hem mecliste hem basın açıklaması sırasında belediye başkanı Hamza Şayir muhalefet sözcümüz İnci Aydemir hanımefendiye adeta seviyesi düşük cevaplarla karşılık vermiştir. Babası Kerem Aydemir üzerinden aylardır kendisini tahrik ettiği yetmemiş gibi kendisine ‘amatör, cahil’ gibi kelimeler sarfetmiştir.

Erkan Bilikli“PARALI DİPLOMA İLE CAHİL DİYEMEZSİN”

Öncelikle bizler bu sözleri aynı şekilde kendisine iade ediyoruz. Demokrasinin zenginliği olan ittifak işbirliğinden haberi olduğunu biliyoruz. Zira kendisi defalarca ‘Ben MHP’nin adayıyım’ diyerek ittifakı birinci ağızdan anlatmıştır. Genç ve kadının sesi olan değerli meclis üyemizi amatörlükle suçlayan Hamza Şayire soruyoruz: Daha önce hangi ilçede belediye başkanlığı yaptınız? Newport Üniversitesi’nden aldığınız paralı diploma ile sınavla üniversiteye girmiş ve hakkıyla bitirmiş meclis üyemize cahil diyemezsiniz.

“İNCİ AYDEMİR’DEN ÖZÜR DİLEMESİNİ BEKLİYORUZ”

Bir kadına kötü sözler sarf edilmesi adab-ı muaşeret kurallarına uymuyor. Hamza Şayir bu tavrı ile hem kadınlara hem de genç insanlara bakışını gözler önüne sermiştir. Kendisinden derhal meclis üyemiz sayın İnci Aydemir’den özür dilemesini bekliyoruz.”