Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O fabrikanın işçileri test istiyor!

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde üretim

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde üretim yapan Ford fabrikasındaki işçiler corona virüsü testi yapılmasını istiyor. Bir işçinin Evrensel gazetesinde yayınlanan mektubu şöyle; “Biz işçilerden başka bizim sağlığımızı düşünen kimse yok. Ne patron, ne hükümet, ne sendika işçilerin canını önemsemiyor. Fabrikamızda her geçen gün birileri hastaneye sevk ediliyor, karantinaya alınıyor, nesi var o bile saklanıyor. Korona teşhisi konulmuş olanlar bile yönetim ve sendika tarafından saklanıyor. Şüpheli ya da tedbir amaçlı karantina olduğu söyleniyor ama her geçen gün birileri revirden hastaneye sevk ediliyor ve sayımız azalıyor. Sendika yetkilileri üç maymunu oynuyor, bizim de hiçbir şey yokmuş gibi çalışmamızı bekliyor. Kendileri odalarından çıkamıyorlar.

GENEL MÜDÜRE SESLENDİ

Haydar Bey, her gün canlı yayında bizi çok özlediğini söylerken, işe başladığımızdan beri kendisini göremedik. Şeffaf ve etkili iletişimi savunduğunu iddia edenler bu konuda adeta devlet sırrı saklıyor gibi. Kendilerinin herhalde hatta gelmeye cesareti yok. Kendi canları değerli olduğu için odalarından çıkmayan sendikacılar bizlerin bu koşullarda çalışmasına göz yumuyor. Pevrul (Türk Metal Genel Başkanı) bey bile korkusundan fabrikalara giremiyor, bizden her zamanki gibi patronlar için fedakarlık yapmamızı, paşa paşa sendika aidatını ödememizi istiyor, yarısını alayım süreç bitince alayım diye düşünmüyor.

HASTALIK BELİRTİSİ OLSUN, OLMASIN

Çalıştığımız ortamda kesin olarak biliyoruz ki bazı arkadaşlarımızda virüs var ve bunu tepki toplamamak için açıklamıyorlar. İhtiyacımız olan göstermelik önlemler, göstermelik bir sendika anlayışı, göstermelik bir yönetim anlayışı değil. En başta tüm işçilere test yapılmasını istiyoruz. Hiçbir ayırım yapmadan, herhangi bir hastalık belirtisi olsun olmasın, üretimde çalışandan beyaz yakaya, yemekhane çalışanından güvenlik görevlisine, taşerondan kadrolusuna ve sözleşmeli çalışana kadar herkese bir an evvel test yapılmalı. Sendikanın çalışmak isteyip istemediğimizi bize sormasını, fabrikanın gün gün şeffaf şekilde vakalara dair bilgilendirme yapmasını ve güvenli koşullar olmadıkça çalışmamayı, hayatımızın tehlikeye atılmamasını istiyoruz. Onları zengin edenler bizleriz, hiçbir araba, hiçbir sipariş bizlerin canından önemli değil!”