Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O isimler 262 Towers’ı tamamlamak istiyor!

262 Towers’ta Mustafa Bük’ün öncülüğünde bir grup mülk sahibi projeyi kendi imkanlarıyla tamamlayabileceğini ifade etti. Dava süreci sonrasında mülk sahiplerinin projeyi devralması olası gözüküyor.

262 Towers’ta Mustafa Bük’ün

Ugur ENC minKocaeli’nin son yıllardaki en büyük projelerinden biri 262 Towers’ta yeni bir gelişme yaşandı. Projeden satın alım yapan mülk sahipleri Mustafa Bük’ün öncülüğünde projeyi devralarak tamamlayacaklarını belirtti. Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Mustafa Bük, “Bizim mülk sahipleri olarak projeyi tamamlayabilecek gücümüz var. Şu anda 262 Towers’la ilgili dava devam ediyor. Dava sonucuna göre hareket edeceğiz. Şirket ne olacak, kime devredilecek, devralan inşaatı devam ettirecek mi… Bunlara bakacak ve mülk sahipleri olarak projeyi devralmak için başvurumuzu yapacağız. Elbette bu sadece ihtimallerden biri. Şu anda projede yönetim kayyumu var. Dava sürecinde şirketi onlar yönetiyor. Biz inşaatın yeniden devam etmesini istiyoruz. Hepsi bu” dedi.

262 TOWERS’TA NELER OLMUŞTU?

Bilindiği üzere Kocaeli’nin en büyük projelerinden biri olarak sunulan 262 Towers Arap işadamı Muhammed Al Kattan ile Türk ortağı Burçin Şahin tarafından inşa ediliyordu. Burçin Şahin proje başladıktan bir süre sonra Arap işadamı Muhammed Al Kattan tarafından projeden çıkarıldı. Al Kattan imzalı bir açıklama yayınlandı. Söz konusu açıklamada Burçin Şahin’in milyonlarca liralık bir dolandırıcılığa karıştığı iddia edildi. Al Kattan açıklamasında, “Dolandırıldım” dedi. Muhammed Al Kattan’ın açıklamasını servis eden isim Ahmet Özdemir’di. Ahmet Özdemir hem Öztürk Holding’in hem de Muhammed Al Kattan’ın danışmanlığını yapıyordu.

PROJENİN BAŞINA OĞLUNU KOYDU

Burçin Şahin projeden ayrıldıktan sonra Muhammed Al Kattan kendisine ortak olarak Öztürk Holding’i tercih etti. Öztürk Holding’in dünya genelinde ve özellikle Afrika ülkelerinde pek çok önemli projeye imza attığı söyleniyordu. Ancak bu projelerle ilgili elle tutulur hiçbir bilgi yoktu. Öztürk Holding’in ortaklığı sonrasında inşaatta hiçbir ilerleme kaydedilmedi. Muhammed Al Kattan Öztürk Holding’i de ortaklıktan çıkarmak istedi. Projenin başına oğlu Abdulhamid Al Kattan’ı koydu. Oğul Al Kattan Öztürk Holding’le ilgili önemli iddialar ortaya attı, davalık olduklarını anlattı. Brezilya Devlet Tahvilleri ile projeye ortak olan Öztürk Holding’in tahvillerinin sahte olduğu Al Kattan cephesi tarafından ortaya atıldı.

İSTİNAF KARARINI VERDİ

Konu adli makamlara taşındı. Mahkeme, devlet tahvillerinin gerçekliğini Brezilya konsolosluğundan araştırdı. Tahvillerin gerçek olduğu ortaya çıktı. Ancak Brezilya hükümeti tahvillerinden sahte olduğunu açıkladı. Dava süreci devam etti. Bu sırada 262 Towers’a denetim kayyumu atandı. Öztürk Holding şirketin yarısına ortak olduğunu iddia ediyordu. Muhammed Al Kattan ise hiçbir ödeme almadığı için ortaklığın bitmesini talep ediyordu. Önemli bir iddia kent kulislerinde dolaşmaya başladı. Öztürk Holding 262 Towers’ı kendi üzerine geçirmiş, her türlü yetkiyi kendinde toplamıştı. Muhammed Al Kattan’ın avukatları 262 Towers projesi için dava sürecinde yönetim kayyumu atanmasını talep etti. Bu talep kabul gördü. İstinaf mahkemesi nihai kararı verdi ve projeye yönetim kayyumu atandı.