Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O toplantıya davet edilmedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Uğur ENÇ min 8Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yarın saat 10.00’da Kocaeli’ye geliyor. Kocaeli programı kapsamında Kurum saat 10.00’da ilçe belediye başkanları İzmit Sekapark’ta yer alan Kongre Merkezi’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve ilçe belediye başkanları ile görüşecek. Toplantıda ilçelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ilgilendiren sorunlar gündeme getirilecek. Murat Kurum’un en önemli gündem maddelerinden biri İzmit Cedit Mahallesi.

NEDEN DAVET EDİLMEDİ?

Cedit Mahallesi’nde yapılacak kentsel dönüşüme büyük önem veren Murat Kurum geçtiğimiz haftalarda Tahir Büyükakın ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile görüşmüştü. Kurum’un yarınki toplantısı öncesinde ilginç bir karar alındı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ilçe belediye başkanları toplantısına davet edilmedi. Hürriyet’in toplantıya neden davet edilmediği bilinmiyor. Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te belediye başkanının toplantıya davet edilmemesi şaşkınlık yaratıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre Fatma Kaplan Hürriyet Ankara’da bakan ile toplantı yaptığı ve ilçesinin sorunlarını görüştüğü için toplantıya davet edilmedi. Kurum sadece AKP’li belediye başkanları ile buluşacak.

KENT KONSEYİ TEPKİ GÖSTERDİ

Murat Kurum Kocaeli’ye geldi ve başkanlarla buluştu. Beklendiği üzere toplantıda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yoktu.İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in bakan Murat Kurum’un toplantısına davet edilmemesiyle ilgili sert bir açıklama yayınladı. Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çevre ve Şehircilik Bakanı, Kocaeli İl Koordinasyon toplantısı için İzmit’e geliyor. Devletin tüm kadrosu, iktidar milletvekilleri ile 11 ilçe belediye başkanı toplantıda hazır bulunuyor. Bir tek İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet yok. Yoksa, bizim haberimiz olmadan İzmit’i Sakarya’ya mı bağladılar? Yoksa neden çağırmasınlar değil mi? Fatma Kaplan Hürriyet’i yok saymakla, aslında İzmit halkını yok sayıyorsunuz. Hiç bir şey bilmiyorsanız, biraz empati yapın lütfen. Çok üzgünüm…”

İZMİT’İ İLGİLENDİREN PROJELERİ ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Balanı Murat Kurum İzmit Yürüyüş Yolu için 20 milyon liralık bir proje hazırladıklarını söyledi. Proje kapsamında bütün bina cephelerinin değiştirileceğini açıklayan Kurum şöyle konuştu: “İzmit merkezde, şehrin en yoğun kullanıldığı alanda, eski tren yolumuzun bulunduğu alanda tüm cepheleri iyileştirmek için büyükşehir belediyemizle proje yürütüyoruz. 20 milyon bedelli, 10 milyonu hibe 10 milyonu kredi olmak üzere şehrin merkezinde çok önemli bir alanı ihya etmiş olacağız.

CEDİT KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ SİL BAŞTAN!

İzmit Cedit Mahallesi daha önce ilçe belediyemizle görüştük. Kentsel dönüşüm çok zor bir süreç. Sadece ilçe belediyesinin gücünün yetme imkanı maalesef yok. Büyükşehir ve bakanlığın desteği önemli. 4-5 katı geçmeyen projeyi Cedit Mahallesi’nde uygulayacağız. Bu da örnek bir dönüşüm olacaktır.

VELİAHMET VE DİĞER PROJELER

Veliahmet Mahallesi’ndeki planlama çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah o problemi de çözmüş olacağız. Gölcük Denizciler Mahallesi’nde konutlarımız tamamlanmak üzere. Örnek bir dönüşüm oldu. Kısa sürede tamamlayıp evlerini teslim etmiş olacağız. Derince Yenikent’te belediyemiz kentsel dönüşüm projesine başladı. 418 konut üretiyoruz. Kandıra Akdurak Mahallesi’nde vatandaşlarımızla görüşme başlatıp orada da bir dönüşüm talebi var. Şehrin içindeki küçük sanayileri de dönüşüm kapsamında  şehrin dışına alma projemiz var.”