Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğrenciler yarıştı… Büyükşehir’in 18 personeli Kudüs’e tatile gitti!

KBB ile Milli Eğitim tarafından gerçekleştirilen Kudüs’e mektup yarışması sonrasında 15 öğrenci, 13 öğretmenle birlikte 18 Büyükşehir personeli Kudüs tatiline gönderildi. Usulsüzlüğü Sayıştay ortaya çıkardı.

KBB ile Milli Eğitim

SEBO min 136Sayıştay’ın 2018 raporunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çarpıcı olay ortaya çıktı. 2018 yılında Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalayan belediye Kitap okuma programı ve Kudüs’e mektup yarışması düzenlendi. Söz konusu yarışmanın protokolünde ödülün ne olduğu, kaç kişinin ödül alacağı yazmıyordu. Ancak yarışma sonunda ödülün Kudüs seyahati olduğu çıktı. Kaç öğrencinin ödüllendirileceği belli değildi. Büyükşehir kesenin ağzını açtı. 13 öğrenci, 15 öğretmen ve 1 Milli Eğitim Şube Müdürü ile birlikte tam 18 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli Kudüs seyahatine gönderdi. 

BELLİ OLMAYAN ÖDÜL KUDÜS’MÜŞ

Sayıştay denetçileri bu durumu fark etti ve raporlarına şu ifadelerle düştü: “11.01.2018 tarih 53 sayılı karar ile Belediye ile Kocaeli Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, Kitap okuma programı ve Kudüs’e mektup yarışması düzenlenmesine ilişkin protokol yapmak için, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine karar verilmiştir. Meclis kararına istinaden 07.02.2018 tarihinde protokol imzalanmıştır. Ortak hizmet projesinde ödülün ne olacağı belirtilmemesine rağmen yarışma da dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve bu yarışma kapsamında çalışan personeller Kudüs gezisine götürülmüştür. Ortak hizmet projesinde kaç kişinin götürüleceği, ödülün ne olacağı, dereceye kaç kişinin gireceği gibi hususların belirtilmemesine rağmen 15 öğrenci, 13 öğretmen, 1 Milli Eğitim Şube müdürü ve 18 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personelinin Kudüs gezisine götürüldüğü tespit edilmiştir. 

“AFİŞLERDE BELİRTTİK” DEDİLER

Ortak hizmet projesi içeriklerinin tartışmaya mahal vermeyecek şekilde net olarak belirlenmesi gerekir. Ayrıca meclis kararında da kitap okuma programı ve Kudüs’e mektup yarışması sonundaki ödülün ne olacağı da açıkça belirtilmelidir. Ortak hizmet projelerinde tarafların yükümlülükleri ile bu kapsamda yapılacak işlerin öngörülebilir ve belirli olarak ortaya konulması gerekir.” Belediye cevabında söz konusu yarışma ödülünün billboard ve afişlerde yer aldığını duyurdu. Sayıştay denetçileri ise “Ortak hizmet projesi yapıldıktan sonra ödülün ne olduğunun duyurularda ve billboardlarda belirtilmemesi gerekir. Ortak hizmet projelerinde tarafların yükümlülükleri ile bu kapsamda yapılacak işlerin öngörülebilir ve belirli olarak ortaya konulması sağlanmalıdır” dedi.