Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenler yüz yüze eğitime ara istedi

Eğitim İş Kocaeli Şubesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek aşılanma talebini yineledi ve aşı süreci tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara istedi.

Eğitim İş Kocaeli Şubesi

Eğitim İş 1 Nolu Şubesi, İl MEM önünde bir araya gelerek eğitim camiasının aşılanmasının tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep etti
Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu, eğitimcilerin aşılanmasının tamamlanmadan yüz yüze eğitime ara verilme taleplerini yineledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan Eğitim İş Kocaeli Şubesi, “Öğretmen Derste; aşı nerede? Okullardan yükselen o ses teneffüs zili değil, salgının alarm sesidir” diyerek bir kez daha sesini duyurmaya çalıştı.

‘3. DALGA YÜKSELİŞE GEÇTİ’

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası adına açıklamayı yapan İl Başkanı Sabri Mutlu, “Dünyaya bir kâbus gibi çöken korona virüs salgını, ülkemizde aşı tedarikindeki atıllık, aşılama programını düzgün yönetememe, risk gruplarını doğru tayin edememe, pandeminin tahribatına dair halka yalan söyleme ve kötü yönetilen ekonomiyi daha da batırmamak için kapanma kararı alamama gibi nedenlerle 3. dalga yükselişine geçmiştir. Hükümet tehlike çanlarının böylesi sesli çaldığı bir dönemde pandemiyi zayıflatmak için kararlar almak bir yana dursun, aşılama sürecini tamamlamadan yüz yüze eğitimi başlatarak ateşe körükle gitmiştir. Bilindiği üzere 24 Şubat’ta aşı olurken poz veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılanmasına dair de takvim açıklamıştır” dedi.

‘BAKAN KENDİNİ YALANCI ÇIKARDI’

Açıklamasını sürdüren Mutlu, “Bakan Selçuk, aşılama süreci sayesinde yüz yüze eğitimde bir tehlike olmadığını okulların da ‘zaten’ yüz yüze eğitime hazır olduğunu söylemiş ancak süreç yine kendisini yalancı çıkarmıştır. Nisan 2021 tarihi itibariyle vaka sayısı 55.000, vefat sayısı ise 276 ya ulaşmıştır. Sayın Milli Eğitim Bakanın çıtını çıkarmadığı gerçekler şunlardır: 15 Şubat’ta köy okulları açılmış ve bu okullardaki öğretmenlerin aşılanmasının derhal başlatıldığı duyurulmuştur. Oysaki Büyükşehir Belediye Yasası doğrultusunda köylerimiz mahalle statüsü kazandığından köy okullarımızdaki öğretmenler aşılanmadan görevlerini yapmak zorunda bırakılmıştır. Köy okulunda görev yapan eğitim emekçilerinin birçoğu asgari ücretin dahi çok altında çalıştırılan ücretli öğretmenlerden oluşmakta olup bu grup aşılanacak öğretmenler kategorisine dahi alınmamıştır” dedi.

‘YÜZDE 8’İ AŞILANDI’

Mutlu, “İlimizde de yüz yüze eğitim yapılan ilkokullarda temizlik maske mesafe dışında hiçbir önlem alınmadan yüz yüze eğitime geçilmiş, yüz yüze eğitim yapan bu kurumlarımızda çalışan hiçbir eğitim emekçimiz eğitim çalışanı olması sıfatı ile aşılanmamıştır. Tüm yurttaşlar için uygulanan kriter olan yaş ve kronik rahatsızlığı nedeniyle aşı olabilen eğitim emekçilerinin toplam sayıya oranı yüzde 8’in altında kalmıştır. Gelişmeler göstermektedir ki maske dağıtımı sürecinde sınıfta kalan iktidar, eğitim emekçilerinin aşılanması sürecini de doğru yönetememiş, vaka ve vefatların artmasına sebep olmuştur. Bu güne kadar eğitim emekçilerinin çığlıklarını duymayan yetkililere eğitim emekçilerinin aşılamasının ivedilikle tamamlanmasını, aşılama süreci tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini bu kez yazılı olarak talep ediyoruz” dedi.

‘SALGININ ALARM SESİ’

Devletin, çalışanının can güvenliğini koruma sorumluluğunu bir kez daha hatırlatan Mutlu, “Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube olarak yetkililere sesleniyoruz; okullarda görev yapan tüm çalışanlar eğitim emekçisidir ve tamamı risk altındadır. Bu nedenle ücretli, sözleşmeli, kadrolu, öğretmen, memur, hizmetli ayrımı olmaksızın tüm eğitim camiasının derhal aşılama çalışmasına başlanmalıdır. Çünkü hiçbir eğitim emekçisi, futbolculardan daha değersiz değildir. Eğitim İş olarak uyarıyoruz; vakalar yükselmektedir. Virüsün daha bulaşıcı olan varyantları hızla yayılmaktadır. Okullardan yükselen o ses teneffüs zili değil, salgının alarm sesidir. Bu sesi duyup yüz yüze eğitimi, aşılama tamamlanıncaya kadar ertelemezseniz, birçok cana kıymış, toplum sağlığına ihanet etmiş olacaksınız!” diye konuştu.