Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Önce dövüldü, sonra kovuldu iddiası!

Hizmet-iş sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, İzmit Belediyesi temizlik işleri müdürlüğünde çalışan Bülent Aktop’un şubat ayında temizlik işleri müdür yardımcısı tarafından küfür ve darp edildiğini açıkladı. Ersoy, bugün de sözde teftiş kurulu kararı ile Fatma Kaplan Hürriyet’in talimatı ile işten çıkarıldığını ifade etti.

Hizmet-iş sendikası Kocaeli Şube

Yazılı bir açıklama yayınlayan Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy şu ifadeleri kullandı; “İzmit belediyesi temizlik işleri müdürlüğünde çalışan üyemiz Bülent Aktop şubat ayında, çalışma arkadaşları ve orada bulunan vatandaşların gözü önünde temizlik işleri müdür yardımcısı tarafından ağır küfür ve hakarete maruz kalmış, akabinde yumruklu saldırıya uğramıştı. Hastaneye giden üyemize doktorlar tarafından toplam 10 gün iş göremezlik raporu verilmiş, emniyete giderek şikayetçi olmuştu.

MOBBİNG, BASKI, TEHDİT

Daha sonrada işyerinde müdürü ve amirleri tarafından psikolojik baskılara maruz kalmış, şikayetini geri alması için tehdit edilmişti. Bugün yani Kurban Bayramı arifesinde dövüldüğü İzmit belediyesinde düzmece teftiş kurulu raporu ile işinden atılmıştır. İzmit Belediyesi 31 Mart yerel seçimlerinden sonra çalışan işçiler için mobbing, baskı, tehdit ve dayak yemenin alanı olmuştur. 150’yi aşkın işçi arkadaşımız bir şekilde baskılarla işten çıkarılmış, çoluk çocuğa ile perişan edilmiştir.

İŞÇİLER ÇALIŞMIYOR, YATIYOR

AK Parti döneminde işe alındıkları için tüm işçi gözlerinde potansiyel suçlu  görülmüş işverenin ideolojik baskılarına maruz kalmıştır, seçimden önce Fatma Kaplan Hürriyet’in yeminler ederek işçilere ve kamuoyuna verdiği sözlerin hiçbirini tutmadığı gibi, ‘işçiler çalışmıyor, yatıyor.’ ‘Fazla işçi işe alınmış’ gibi söylemlerle kendi başarısızlığını işçilerin üstüne yıkmıştır.

İKİ ZABITA DA ATILDI

Geçmişte emekten, alın terinden, inançtan, vicdan dem vuranların, kurban bayramı öncesi suçsuz ve masum işçiyi işinden, aşından mahrum bırakarak aslında kendi halet-i ruhiyelerini topluma ve işçilere göstermişlerdir. Bizim inancımızda bazı günlerin kutsiyeti vardır. İzmit belediyesi daha öncede iki zabıta arkadaşımızı yine Kurban Bayramı arefesinde işinden atmış işçileri çoluk çocuğu önünde boynu bükük bırakmıştı.

CEVABIMIZ ÇOK SERT OLACAK

Bu işten çıkarmaların bayram öncesi olması tesadüf ile açıklanması mümkün olmadığı aşikardır. İzmit Belediyesi tarafından dövülen sonrada işten çıkarılan Bülent Aktop’un haklarını sonuna kadar savunacağız, Dünya’yı sarsan Covid 19 salgını dolayısıyla ülkemizde işten çıkarmaların yasaklandığı bir dönemde, kanun nizam tanımayan bu despotik anlayışa bunların hesabını hukuk çerçevesinde muhakkak soracağız. Hizmet-iş sendikası olarak bu arkadaşımıza  ve bundan sonra üyelerimize yönelik yapılacak kanunsuz uygulamalara cevabımız çok sert olacaktır.”