Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Onları tramvaya bindirdik, teleferiğe de bindireceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kocaeli Kongre Merkezi’ne gelerek geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün tüm mesaisini Kocaeli’ye ayırdı. Bakan Kurum Derince ve Gebze Millet Bahçeleri çalışmalarını ziyaret ettikten sonra Kocaeli Kongre Merkezinde 16:30 itibarı ile “Büyük Dönüşüm Kocaeli” başlıklı geniş kapsamlı bir basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı.

HÜNKAR ÇAYIRI

Programın açılış konuşmasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın gerçekleştirdi. Başkan Büyükakın, “Sayın bakanım, size ne zaman telefon açıp derdimiz var desek bize dönüş yaptınız. Ya Ankara’ya bizi çağırdınız. Ya da şehrimize geldiğiniz. Bu şehrin bir evladı gibi şehrimize sahip çıktınız. Evvela size teşekkürü bir borç biliyorum. Kendimizi Kocaeli’de hiçbir zaman yalnız hissetmedik. Cumhurbaşkanımızı, sizleri hep yanımızda gördük. Bizim önümüzü açtınız. Bize liderlik ettiniz. Kentimizin 12 ilçesinde de çok ciddi bir dönüşüm gerçekleşiyor. Darıca’da inanılmaz bir alt yapı çalışmasına başladık. Muhteşem bir millet bahçesini Darıca’ya kazandırıyoruz. Çayırova’ya bir kent meydanı projemiz var. Bir başka beklenti ise Çayırova’da bir hastane. Sabah Gebze’ye uğradık. Gebze’deki millet bahçesinin çalışmasını yerinde birlikte değerlendirdik. Gebze’ye bir başka müjde sunulacak. Fatih’in son otağını kurduğu Hünkar Çayırı mevkii.

“CEDİT’İ YAPARIZ DEYİP YAPAMAYANLAR”

Dilovası ilçemizde Kömürcüler OSB meselesini en başından beri sahiplendiniz. Hem yeni bir Dilovası’nın inşası, hem de bu sorundan kurtulmak için gereken adımları attınız. Gölcük’te de Millet Bahçesi ihalesi yapıldı. Çalışması başlayacak. Karamürsel’e millet bahçesi kazandırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Başiskele ve Kartepe’ye yapılacak millet bahçesi çalışmaları da sizlerin liderliğinde şehrimize katkı sağlayacak. Kandıra’da da 400 dönümlük bir millet bahçesi çalışmamız da hızla ilerliyor. İzmit ilçemizde daha önce size arz etmek için geldiğimiz, seçimden önce biz burayı yaparız diye vaat edenlerin, daha sonra biz bunu yapamayız boyumuzu aşıyor deyip, size bizzat gelip makamınızda bunu arz edenlerin, bu projeyi bırakıp gidenlerin, daha sonra birkaç konutluk projeyle kentsel dönüşüm yapıyorlarmış gibi gösterenlerin aksine Büyükşehir Belediyesi gövdesini taşın altına koydu. Sizin desteğinizle gerçek kentsel dönüşümü yapacağız.

FARKLI MI ÜRETİM YAPIYORLAR?

Çıkıp o konutlar için sağlam ve depreme dayanıklı diyorlar. O ne demekse? Depreme dayanıksız konutlar mı üretiyorlar normalde? Bizim ürettiğimiz konutlar depreme dayanıklıdır. Biz ne gerekiyorsa onu yaptık. Örneğin Türkiye’deki en pahalı sulardan birini satan İstanbul Büyükşehir’in yüzde 40 zam yapma teklifini, “AK Parti’nin teklifi kabul edildi. Suya yüzde 6 zam yapıldı” şeklinde kullanmaktan utanmıyorlar. Belediyeciliğin imajdan ibaret olmadığını bir süre sonra görecekler. Makyajla şehirleri yönetemeyeceklerini bir süre sonra görecekler. Şehrin her noktasında, şehrin hangi problemi varsa o probleme koşmaktan uzak durmadık. Hiçbir zaman hayal vaat etmedik. Seçimden önce vaat etmediklerimizi bile yapmak için elimizi taşın altına koyuyoruz.

CEDİT’TE PROJEMİZ HAZIR

Uzun zamandır bu kentin önemli meselelerinden biri olan kentimizin en önemli önceliği olan deprem meselesini de masaya yatırdık. Hali hazırdaki riskli binaların yıkılma çalışmalarına başladık. Bu çalışmayı hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Hasarlı binaların hızlı bir şekilde dönüştürülmesi için kararlılıkla devam edeceğiz.  Biz verdiğimiz sözleri tuttuk. Tramvaya gülüyorlardı, elektrikli tramvay diyorlardı. Biz ne yaptık? Onları dalga geçtikleri tramvaya bindirdik. Şimdi de biz onları teleferiğe bindireceğiz. Göreceksiniz. Yaptığımız çalışmaları nihayete erdireceğiz. Ceditli kardeşlerim, “Seçimden önce burayı biz yaparız diyenler şimdi burayı yapamayacaklarını söylüyor. Büyükşehir yapsın diyor” dediklerinde biz onlara sahip çıktık. Merak etmeyin onlar yapamıyorsa biz yaparız dedik. Ve evet, projemiz hazır. Son derece güzel ve titiz bir çalışma ortaya çıktı.