Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Onur toplantımız 100. yılında canlandırıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da düzenlediği basın toplantısı 100. yılında yeniden canlandırıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te Kasr-ı Hümayun’da düzenlediği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği tarihi Basın Toplantısının 100. yıl dönümü nedeniyle Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk takdim etti.

GENİŞ KATILIM

Çelenk takdimi sonrasında Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirilen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Selim Kapancı, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İzmit Belediyesi başkan yardımcıları, Küresel Gazeteciler Konseyi Başkanı Mehmet Ali Dim, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, duayen gazeteci Yavuz Donat ve gazeteciler katıldı.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri temsili olarak Kasr-ı Hümayun’da hazırlanan, 100 yıl önceki basın toplantısının bir canlandırması olan masada bir araya gelerek günün anısına fotoğraf çekildi. Katılımcılar daha sonra İnönü Caddesi’nde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği yeni medya evinin açılışını gerçekleştirdi.

“TAHİR BEY’DEN RİCAMIZ OLMUŞTU”

KOGACE Başkanı Cemal Kaplan, “Bundan 100 yıl önce bu gördüğünüz tarihi binada tarihi toplantı meydana gelmiştir. 16 Ocak Basın Onur Günü tozlu raflardan çıkartanlara teşekkür ediyoruz. Bundan önceki toplantımızda Sayın Tahir Bey’den bir ricamız olmuştu ilk yönetimi devraldığımız zaman. Demiştik ki ‘Bize bir yer verebilir misiniz?’ O da ‘Tamam güzel bir yer yapalım’ demişti. Şimdi bugün bu tarihi bir gün diyelim hem de 100. yıla denk geldi. Yeni medya evimizin açılışı olacak. Ben herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“KİMSEYE YARANAMIYORSUNUZ”

Kaplan’ın ardından konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Geçen toplantıda bugünün ismini yaşatmak üzere bir medya evi talebine söz vermiştik. Helali hoş olsun. Bu mücadelenin içinde en çok yorulan sizsiniz. Kimseye yaranamıyorsunuz ne iktidara ne muhalefete. Kamunun bilgilendirilmesi açısından çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Yaptığınız iş zor elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışıyoruz. Saygıyla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“KOCAELİ TAM DA ATATÜRK’ÜN İDEALLERİNE HİZMET ETME NOKTASINDA”

Son olarak konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “Milli mücadelemiz destansı bir mücadele. Kocaeli bu anlamda da tarih boyunca çok anlamlı bir yere sahip olmuş ve ev sahipliği yapmış. Bu vesileyle özellikle aziz milletimizin her bir ferdine bu şehirde bilim sanayi teknoloji anlamında yatırım yapan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün, Kocaeli tam da Atatürk’ün ideallerine hizmet etme noktasında. Milletin gözü kulağı sesi olan, kamuoyunun bilgilenmesine katkıda bulunan basınımızın tüm görevlilerine teşekkür ediyorum. Basın camiamızın basın onur gününü kutluyorum” dedi.

KOGACE Ataturk Aniti