Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Organik pazar vadetti kokoreççi oldu!

Kocaeli’de Başiskele Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Ayaz’ın organik pazar vaadi tutmadı. 3 yıllığına, aylık 5 bin lira bedelle kiralanan arazinin üzerine kafeterya, dondurmacı, kokoreççi açıldı. Usulsüzlüğü Sayıştay denetçileri fark etti.

Kocaeli’de Başiskele Belediyesi eski

UYur ENC min 12Sayıştay’ın 2018 raporunda AKP’li Başiskele Belediyesi’nin eski Başkanı Hüseyin Ayaz’ın 2014 yılındaki seçim vaadi organik pazarın amacına aykırı olarak kullanıldığı tespit edildi. Başiskele sahilinde yer alan Körfez Mahallesi’nde 914 metrekarelik bir arazi organik pazar alanı yapılmak için kiralandı. Aylık 5 bin lira bedelle 3 yıllığına kiralanan arazinin üzerine 15 adet dükkan inşa edildi. Ancak bu dükkanlar organik pazar olarak kiralanmadı.

ORGANİK PAZAR HAYAL OLACAK

Dükkanlar büfe, kafeterya, dondurmacı ve kokoreççi oldu. Usulsüzlük Sayıştay raporuna not edildi. Belediye konuyla ilgili cevabında “ülkiyetin organik Pazar amacıyla kiralandığı ancak 15 adet dükkandan oluşan ticarethanelere cafe, dondurmacı vs.alt sözleşmelerle kiraya verildiği tespit edilmiştir. Söz konusu bulguya istinaden yapılan incelemede kiraya verilen taşınmazların müdürlüğümüzce 2886 sayılı devlet ihale kanununun 45.maddesine göre belediyemizce dükkan olarak ihale edilmekte olup bu şekli ile kiralama yapılması sağlanmaktadır” dedi.