Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Orhan Camii dine yeni bir yasak ekledi!

İzmit Orhan Camii tuvaletine ayakta idrar yapmanın dinen yasak olduğunu belirten tabelalar asıldı. Oysa dinimizde böyle bir yasaklama yer almıyor. Hijyen nedeniyle mekruh sayılıyor.

İzmit Orhan Camii tuvaletine

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Orhan Mahallesi’nde yer alan Orhan Camii’nde şaşkınlık yaratan bir olay yaşandı. Camiinin hemen karşısında yer alan şadırvanların da bulunduğu binanın tuvalet bölümüne şaşırtan tabelalar asıldı. Söz konusu tabelalarda “Ayakta idrar yapmak dinimizce yasak, sağlığınız açısından da sakıncalıdır. Lütfen dikkat ediniz” ifadeleri yer aldı.

izmit orhan camii tuvaleti yasak minKURAN-I KERİM’DE YASAK YOK

İslam dinince yasak olmayan, günahlar arasında yer almayan ayakta idrar yapmanın bir yasak gibi sunulması dikkat çekti. İslam dini herkes tarafından anlaşılabilen Kuran-ı Kerim ile tebliğ edilmiştir. Kuran-ı Kerim’de ayakta idrar yapmakla ilgili herhangi bir yasaklama bulunmamaktadır. Fetva.net’ten alınan bilgilere göre; Sahih hadis kitaplarında bahsettiğiniz hadis bulunmamaktadır. Oturarak idrar yapmak, idrarın sıçramaması içindir.

izmit orhan camii tuvalet yasak minTEN-ZİHİ KERAHET

Ayakta idrar yapmak, “Hanbelî mezhebinde mubah, Malikîlere göre sıçrama ihtimali yoksa caiz, aksi takdirde mekruhtur. Âlimlerin çoğu “özürsüz olarak ayakta idrar yapmak mekruhtur, ancak buradaki kerahet, ten­zihi kerahettir” demişlerdir. Nevevî’nin ve Bezlü’l-Mechûd yazarının açık­lamalarına göre Hanefîlerin görüşü de budur.”

Mekruh nedir?

Müslümanlıkta, dince yasaklanmamış olmakla birlikte yapılmaması istenen.

Te-zihi kerahet nedir?

Yasak olmasına kuvvetli ve açık bir delil bulunmayan ancak yapılması iyi olmayan şeyler. Helâle yakın mekrûh.