Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özel Kalem Müdürlüğü için 52.6 milyon bütçe!

Darıca Belediyesi 2. Meclis Oturumunda konuşan CHP meclis üyesi Erhan Balıkçı, Özel Kalem Müdürlüğünün bütçesinin 52.6 milyon olmasını eleştirerek AKP’li meclis üyelerine, “Elinizi vicdanınız koyarak oylamanızı rica ediyorum” dedi.

Darıca Belediyesi 2. Meclis

Darıca Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı 2. Oturum gerçekleşti. CHP meclis üyesi Erhan Balıkçı, Özel Kalem Müdürlüğünün yıllar içerisinde artan bütçesine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: Sevgili AKP’li arkadaşlarımın, poz verdiklerinde ellerini kalplerine koyuyorlar. Bu aslında eli vicdana koymaktır. Oylama yapacağımız bütçe 2023’ün kesin hesabı. Yani netleşen harcamaların rakamlarının oylanması. Bu oylamayı yapmadan önce el işaretini hatırlatmak istedim. Yapılan harcamaların hiçbiri siz yapmadınız. Geçmiş dönemden yalnızca 2 arkadaş yeniden meclis üyesi. Diğer 18 AKP’li meclis üyesi arkadaşımız bu harcamaları yapmadı. Yapmadığınız harcamaya da evet dememeniz gerekiyor.

“BÜTÇE HIZLA ARTIYOR”

Özel Kalem Müdürlüğü’nün bütçesine dikkat çekmek istiyorum. Özel kalem son yıllarda hızla artan bir bütçeye sahip. 2021 yılında 7 milyona yakın bir bütçe. Daha sonra 11 milyon civarında; neredeyse ikiye katlamış. Şu anda oylayacağımız bütçe ise 3 katına çıkmış. Yaklaşık 33.2 milyon. Bunu 365 güne böldüğümüz zaman Özel Kalem günlük 91 bin lira para harcamış.

“BURASI BÜYÜKŞEHİR DEĞİL”

2024 yılı ise 52.6 milyon tahmin ediliyor. Günlük ortalaması 144 bin lira yapıyor. Biz Özel Kalem Müdürlüğünün günlük 144 bin lira harcaması Darıca gibi bir yer için inanılır gibi değil. Burası Büyükşehir değil sonuçta. 144 bin çok yüksek bir rakam. Mevcut olan 91 bin lira 2023 için çok yüksek bir rakam. Bundan dolayı elinizi vicdanınıza koyarak sizin yapmadığınız bu harcamayı onaylamamanız gerekmektedir. Bu konuda hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.