Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özel Konak Hastanesi’nin radyoloji merkezi yenilendi

Özel Konak Hastanesi, radyoloji merkezini yenileyerek uzman hekim kadrosunun tanıtımını gerçekleştirdi. Hastanenin yönetim kurulu başkanı Kazım Gündoğdu, tümüyle yenilenen merkezle ilgili önemli bilgiler verdi.

Özel Konak Hastanesi, radyoloji

Kocaeli’nin önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Özel Konak Hastanesi, teknolojik gelişim hamlelerini sürdürüyor. Bugün yönetim kurulu başkanı Kazım Gündoğdu’nun da katılımıyla yeni radyoloji merkezi ve hekim kadrosunu tanıttı. Uzman Dr. Ayça Kartav Özkaya, Uzman Dr. Şebnem Türkoğlu, Uzman Dr. Özlem Bilgin ve Uzman Dr.Mevlüt Arif Doğan da toplantıda yerini aldı.

CANLI DOSTU CİHAZLAR

Kazım Gündoğdu yaptığı açılış konuşmasında, “Asrın felaketini yaşadık. Depremde yitirdiğimiz canlarımızın mekanı cennet olsun. Bildiğiniz gibi Konak Hastanesi bu kentin ilk özel hastanelerinden biridir. Konak, şu ana kadar ilklere imza atan hastanedir. Kalp damar, tüp bebek, kalp damar alanında sağlık hizmetini kentimize getirdik. Biz içerde devamlı teknolojik yatırımlar yapıyoruz. Biz radyoloji biriminde tüm cihazlarımızı yeniledik. İleri teknoloji ürünü cihazlar aldık. Canlı dostu cihazlar. Bu kadar ileri teknoloji cihazların kullanımı tanı ve tedavide büyük destek sağlıyor. Bu yatırımla bölgemiz ciddi bir şans elde etti. Bu cihazlar ülkemizde ender hastanelerde olan alt yapı desteği sağladı” ifadelerini kullandı.

DOĞRU TANI EN İYİ TEDAVİ

Uzman Dr. Şebnem Türkoğlu, “Bu cihazlarla görüntülemeyen alanları görüntüleyebiliyoruz. Birçok yöntemimiz var. İleri Mr değerlendirme yöntemlerini hastanemizde yapabiliyoruz. Çok daha ayrıntılı işlemler yapıyoruz. Bu yeni cihazlar daha doğru tanı ve en iyi tedavi için bize fırsat sunuyor” dedi.

Konak Radyoloji Merkezi’nde yenilenen cihazlar şöyle:

*Yapay Zeka Destekli 3 Tesla MR


İleri tetkik teknolojisi, yapay zeka destekli, yüksek çözünürlük,  yüksek sinyal gücü, yüksek görüntü kalitesi, minimum ses düzeyi, daha geniş iç alan (70 cm), çekim sırasında müzik video yayını, en küçük lezyonları saptama, anestezili MR çeki.

*1,5 Tesla Mr

Yüksek çözünürlük, yüksek görüntü kalitesi, daha kısa çekim süresi, Anestezili MR çekimi, geniş iç alan (60)

*Anestezili MR Çekimi


*128 Kesitli Bilgisayarlı Tomografi

128 kesit çekim, daha kısa çekim süresi, 2 boyutlu görüntüleme, ağrısız ve kansız sanal anjiyo


*Dijital röntgen

Düşük radyasyon dozu, akıllı görüntüleme, yüksek görüntü kalitesi, skolyoz çekim

*3 D özellikli dijital mamografi

Düşük radyasyon dozu, yüksek görüntü kalitesi, 3 boyutlu görüntüleme, meme tomosentezi


*Kemik ölçüm cihazı