Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özel Merkez Prime Hastanesi tanıtıldı!

Kocaeli’de sağlığın merkezi olmaya

Kocaeli’de sağlığın merkezi olmaya aday Merkez Prime Hastanesi’nin tanıtım toplantısı bugün gerçekleştirildi. 2002 yılından bu yana Merkez Hastanesi’nde bölge sakinlerine hizmet veren Dr. Hakan Höbek’in yeni yatırımı olan ve sadece Kocaeli’nin değil, Türkiye’nin de önemli hastaneleri arasına adını yazdıracak olan Merkez Prime Hastanesi, basın mensuplarından tam not aldı. Hastaların tüm ihtiyaçları düşünülerek büyük bir titizlikle hayata geçirilen Merkez Prime Hastanesi 15 Haziran günü hasta kabulüne başlayacak.

İÇİNDE YOK YOK

27 bin metrekare kapalı alana sahip hastanede, helikopter pisti de mevcut. Sadece hasta bakımına değil, sağlık turizmine de hizmet verecek olan Merkez Prime’ın 150 yatak kapasitesi bulunuyor. 4 ayrı segmentteki hasta odalarıyla hizmet verecek olan Merkez Prime, üst düzey teknik altyapı ile donatılmış durumda. Radyoloji ve görüntüleme alanında en son teknoloji aletlerle hastalara hizmet verilecek olan Merkez Prime Hastanesi’nin, göz kliniği de başlı başına bir göz hastanesi olabilecek teknik altyapıya sahip. 7 ameliyathanenin olduğu hastanede, isteğe bağlı sadece kadınlara hizmet verecek olan bir ameliyathane de yer alacak. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinde de her şeyin düşünüldüğü hastanede 60 poliklinikle birlikte, 60 doktor ve 400 personel hizmet verecek.

ERGÜNEY’E TEŞEKKÜR

Hastanenin tanıtım toplantısında açıklamalarda bulunan Merkez Prime Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan Höbek şunları söyledi: Korona sürecinde gördük ki biz sağlık sektöründe ülke olarak çok iyi durumdayız. Kocaeli pandeminin en yoğun olduğu bölgelerden biri olmasına rağmen, yapılan çalışmalarla özel sektörle kamu bir araya geldi ve başarılı bir süreç yürütüldü. Bu yüzden, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney başta olmak üzere emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

YENİ HEDEFLER ZAMANI

İnsanların beklentileri ve sağlık sistemi değişiyor. Biz de bunun üzerine yeni hedefler koymaya başladık. Ülkemizin sağlık turizmiyle ilgili attığı adımlar var. Artık biz yeni hedefler belirlemeliydik. Havaalanına yakınız ve bölgemiz sanayinin kalbi. Çok ciddi bir potansiyelimiz var. Sağlık turizminde eksiklik olduğunu hissettik, bu doğrultuda çalışmalar yaparak bölgemize sağlık konusunda katkı sunuyoruz, hem de yurtdışından getireceğimiz sağlık hizmeti bekleyen insanlarla, bölgemize ve ülkemize katkı sağlayacağız.

[gallery_metabox]

TEKNOLOJİYE ÖZEL ÖNEM

Hem Gebze’yi hem bölgeyi tanıtarak, artı bir katma değer yaratacağız. Otelcilik hizmetlerinin yanı sıra bizim övündüğümüz asıl nokta teknolojik altyapımız. Teknolojik olarak çok iyi şeyler başardığımızı düşünüyorum. Göz kusurlarını sıfır hatayla çözen bir aletimiz var ve bu Türkiye’de sadece 5 yerde mevcut. Burada yaşayan insanlarımız, neden ihtiyaçlarını İstanbul’da görsün ki. Biz bu hizmetleri her şeyi düşünerek hayata geçirdik. Burada büyük bir emek verildi. Mimarlarla beraber, gece gündüz hastane için çalışma gerçekleştirdik.

HER ŞEYİ DÜŞÜNDÜK

Bir hasta, hastaneye girdiğinden çıktığı ana kadar en iyi hizmeti nasıl alır onu düşünerek adımlarımızı attık. 7 ameliyathanemiz var ve sağlık turizmi için bizden istenen kriterler arasında hasta isteklerine saygı göstermek var. Ben yurtdışındaki, Avrupa’daki, Arap ülkelerindeki ya da diğer ülkelerdeki bayanlara özel bir ameliyathane yapıp, kendi ülkemin insanına mı vermeyeceğim bu hizmeti? Artık bu bir çağın gerekliliği ve biz hekimlerin hasta seçme hakkına sonuna kadar saygı duymak zorundayız.

İSTANBUL’A GEREK YOK

Ameliyathanelerimizde onkolojik ameliyatları şu an yapabilir pozisyondayız. Kalp damar cerrahisine de en kısa zamanda başlayacağız. Bu bölgede kanserli olan bir hasta artık İstanbul’a gitmesin. Biz bunun çabasındayız. Özellikli ameliyatları gerçekleştirecek sistemleri oluşturacak altyapıyı oluşturduk. Ekibimiz hekimlik boyutunda çok güçlü. Zaman içerisinde ekibimiz daha da güçlenecek.” Höbek’in açıklamalarının arından toplantıya katılım sağlayan basın mensupları gruplar halinde hastaneyi gezdi.