Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özel tiyatrolara yeni düzenleme

Kültür ve Turizm Bakanlığı

SEBO minKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bugün Resmi Gazete’de özel tiyatrolara yönelik önemli bir düzenleme paylaşıldı. Bu düzenlemeyle birlikte “amatör tiyatrolar için yıllık 18.000 TL” ibaresi yürürlükten kaldırıldı. “Yüzde 50’sine” ibaresi “Yüzde 70’ine” olarak, “80 bin TL” ibaresi “150 bin TL” olarak ve “15 bin TL” ibaresi “30 bin TL” olarak değiştirildi. Öte yandan bakanlıktan destek alan tiyatroların asgari oyun sergileme sayıları, 11 Mart tarihine kadarki oyunları baz alınarak değerlendirilecek.

Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasındaki “,amatör tiyatrolar” ibaresi, üçüncü fıkrası ve dördüncü fıkrasındaki “ile birlikte başvuru sahibinin dernek veya vakıf olması durumunda halen faal olduğunu gösteren yazı, kuruluş sözleşmesi örneği ve başvuran kişinin dernek veya vakıf adına yetkili olduğunu gösterir imza sirküsü” ibaresi yürürlükten kaldırıldı.

2020 yılında 2020-2021 sanat sezonu için profesyonel tiyatrolar kategorisinde başvuru yapan özel tiyatrolar Bakanlıkça oluşturulan sisteme kaydedilmiş sayılacak. Bu yönetmelik bugün itibariyle yayına girdi. Bu yönetmelik hükümlerini Kültür ve Turizm Bakanı yürütecek.