Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özüpak’tan bakana sert cevap!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamalarına cevap verdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk katıldığı bir televizyon programında Emeklilikte Yaşa Takılanlar için, “Biz onlar için emeklilikte yaşı tutmayanlar” diyoruz ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk bu ifadeleri ile EYT’lilere bir kez daha kapıyı kapattı. EYT’lilerin ortalama yaşının 48 olduğunu, bunun da kabul edilemeyeceğini söyleyen bakan Selçuk’a tepki EYTSYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan geldi.

2 İLE 17 YIL ARASINDA ÖTELENDİ

Özüpak, “Sayın bakanımızın bu algı yaratma çabalarıyla yaşı tutmayanlar değil, yaşa takılanlarız” diyerek şöyle konuştu: “Bize her defasında Avrupa’dan örnekler sunuluyor. Avrupa’nın şartları bizim şartlarımızda olmuş olsa biz emeklilik de istemiyoruz. Sigortalılık süresi, prim gün sayısına bir de yaş getirildi ve burada bizim kurduğumuz emeklilik planlarımız 2 ile 17 yıl arasında uzatılıp, ötelenmiş oldu. Bize erken emeklilik dendi. Bütçeye yük dendi. Ama biz haklılığımızla bu mücadeleyi sonuç alana kadar sürdürmeye devam edeceğiz.”