Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

P.E.C Conta Fabrikası’nda neler oluyor? 27 işçi işten çıkarıldı iddiası!

Gebze’de faaliyetlerini sürdüren P.E.C grubuna ait conta fabrikası küçülmeye gideceği gerekçesiyle adeta işçi kıyımı yaptı. 27 personelin işine son verildiği fabrikada sendika baş temsilcisinde de değişiklik yaşandı.

Gebze’de faaliyetlerini sürdüren P.E.C grubuna ait conta fabrikası küçülmeye gideceği

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz en fazla işçiyi ve emekliyi etkilerken, fabrikalarda görev yapan personeller hak arama mücadelelerine devam ediyor. Kocaeli’deki bazı fabrikalarda eylemler devam ederken, yeni gelişme P.E.C grubuna ait olan conta fabrikasında yaşandı. İş veren küçülmeye gideceğini gerekçe göstererek fabrikada çalışan 27 personelin işine son verdi. Ayrıca Petrol İş Sendikası’nın örgütlü fabrikada baş temsilci olan Sezgin Durmaz da görevden alındı.

Türk İş’e bağlı Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi ile iş veren arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde çalışanlar, saatlik yüzde 92 oranında zam aldı. Zam miktarını yüksek bulan iş veren tarafı küçülmeye gidileceğini gerekçe göstererek işçi kıyımına başladı ve 27 çalışanın işine son verildiği iddia edildi. Gebze’deki fabrikada görev yapan işçiler kararın adil olmadığını savunurken, Petrol İş Sendikası’nın fabrikadaki baş temsilcisi olan Sezgin Durmaz’ın da görevine son verildi.

SEZGİN DURMAZ ŞİKAYETÇİ OLACAK

Fabrikada yaşanan işçi kıyımı 18 kişinin çıkarılmasıyla başlarken, buna 9 kişi daha eklendi ve toplam 27 kişi işsiz kaldı. İşine son verilen isimler arasında sendika baş temsilcisine yakın kişilerin de olduğu iddia edilirken, bazı yeni çalışanların söz konusu listede yer almadığı öne sürüldü. Hakkındaki suçlamaları reddeden Durmaz ise yasal süreç başlatacağını ifade etti.

YENİ BAŞ TEMSİLCİ BELLİ OLDU

Sezgin Durmaz’ın temsilcilikten alınmasının ardından Adem Ala’nın görevine devam etmesi ise işçiler arasında sorun yarattı. Ala’nın adam kayırdığı ve tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Fabrikada yaşanan gelişmelerin nasıl sonuçlanacağı bilinmezken, Sezgin Durmaz’ın yerine Okan Aydemir’in getirildiği atandığı öğrenildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm çalışmalarının başında gelen Cedit Mahallesi’nde
Sıradaki Haber Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde kuralar o tarihte çekiliyor!