Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Parkomatlarda yeni dönem bugün başlıyor! Motosikletler de ücretli…

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda alınan bir karar gereği, Belde A.Ş.’nin Kocaeli genelinde işlettiği yol üstü parklanma alanlarında yeni ücret tarifesi bugün uygulanacak. Ayrıca bugün motosikletlerden de otopark ücreti alınmaya başlanacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Belde A.Ş., yeni ücret tarifesini bugünden tibaren uygulamaya başlayacak. Bu değişiklik, yol üstü parklanmalarda son iki yıl içinde yapılan ilk tarife değişikliği olarak kayda geçiyor. Kararla birlikte, binek araçlar için İzmit’te 1 saatlik parklama ücreti 7 TL’den 13 TL’ye, Gebze’de 6 TL’den 11 TL’ye, Derince, Körfez ve Karamürsel’de 5 TL’den 9 TL’ye yükseltildi.

MOTOSİKLETLER DE ÜCRETLİ OLACAK

Ayrıca, bu yıldan itibaren motosikletler için de parklama ücreti alınmasına karar verildi. Belde A.Ş. tarafından işletilen yol üstü parklanmalarda ilk 15 dakikaya kadar ücret alınmayacak. Üç saatten sonra devam eden parklanmalar için her saat için 1 saatlik ücret tarifesi uygulanacak. Karamürsel İlhan Çınar Alanı’ndaki binek araçlar için günlük sabit ücret 15 TL, motosikletler için ise 10 TL olacak.

SON ZAM 2 YIL ÖNCE

H Sınıfı ehliyetle kullanılan engelli araçları için ise 3 saat ücretsiz park hakkı tanınacak. Engelli aracı şerhi bulunan araç ruhsatı ve sürücü belgesinin parklanma esnasında ibraz edilmesi gerekecek. Engelli araçları, engelli tarafından kullanılmadan veya engelli aracını refakatçisi kullandığında engellinin araç içinde olması halinde ücretsiz park yapabilecek. Ancak, engelli araçlarının engelli park yeri haricindeki bölümlere park etmesi durumunda ücret tarifesi uygulanacak. Bu yeni ücret tarifesi, bugünden itibaren uygulanmaya başlayacak ve son tarife değişikliği 2 yıl önce yapılmıştı.