Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Paşasuyu’ndaki o tesis kirletirken yakalanmış!

İzmit Paşasuyu’nda yaşanan çevre

İzmit Paşasuyu’nda yaşanan çevre kirliliği nedeniyle herkesin gözü bölgede. Paşasuyu’ndaki dereyi köpürten ve koku yayan kimyasal atıkların sebebi merak ediliyor. İzmit Belediyesi’ne bağlı ekipler önceki gün bölgede yer alan H.B. isimli bir besi çiftliğine İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri ile gitmiş, baskın sırasında dereye herhangi bir atık deşarjı yapılmadığı tutanaklara geçmişti.

BÖLGEYE DÖKERKEN İŞLEM

Sebahattin Aydın ve Uğur Enç tarafından hazırlanan Bağımsız Yorum programına konuk olan İzmit Belediye Başkan Vekili Hakan Tanta söz konusu besi çiftliği ile ilgili yeni gelişmeleri aktardı. İzmit Kaymakamlığı ile belediye arasındaki bir yazışmadan söz eden Tanta, jandarma ekiplerinin 14 Mayıs tarihinde söz konusu besi çiftliğine bölgeye atık dökerken işlem yaptığını açıkladı.

ARAŞTIRMALARIMIZ SÜRÜYOR

Hakan Tanta şöyle konuştu: “Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Bu besi çiftliği bizim ekiplerimiz gittiğinde herhangi bir atık dökmüyormuş. Biz zaten bundan şüphe etmiyorduk. Bizim şüphelerimiz atıkları başka bir bölgeye götürüp bu dereye döktükleri ile ilgiliydi. İzmit Kaymakamlığı dün bir yazı iletti. 14 Mayıs’ta jandarma besi çiftliği atık sularını akıtmış. İzmit ilçe jandarma komutanlığı tespit edilmiş. Tutanak tutulmuş. Şüphelerimizi doğruluyor bu durum. Atıkları özel araçlara doldurup tesisten uzakta bir yerde döküyorlar. Araştırmalarımız sürüyor.”