Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Pazarlar için normalleşme genelgesi yayınlandı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın hazırladığı pandemide 4 aşamalı normalleşme planı tarihleri belli oldu. Buna göre normalleşme planı 11 Mayıs’ta başlıyor. İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos, üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık, dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı. Buna göre pazar yerleri 11 Mayıs’ta açılacak.

YENİDEN SATABİLECEKLER

Pazaryerleri, sosyete pazarları hariç 11 Mayıs’ta açılacak. Sosyete pazarlarının haziran ayında açılması planlar arasında. Pazar yerlerinde maske zorunluluğu, mesafe kuralı, sosyete pazarı ve Kapalıçarşı gibi noktalarda uygulanacak. Genelgeyle, il, ilçe ve beldelerdeki pazaryerlerinde, giyim, oyuncak, çiçek, fide, zücaciye/nalburiye gibi ihtiyaç malzemelerinin satışına getirilen kısıtlama kaldırıldı. Söz konusu malzemelerin 11 Mayıs saat 09.00’dan itibaren geçerli olmak üzere pazarlarda satışına izin verilecek.

EN AZ 3 METRE

Pazar yerlerinde bu malzemelerin satışını yapacak pazarcı esnafı, daha önce yayımlanan genelgelerle mevcut Pazar yerleri için getirilen her bir satış yeri arasında en az 3 metre mesafe olması şartı, pazarcı esnafının ağız ve burnunu kapatacak şekilde maske kullanması tedbirleri başta olmak üzere belirlenen tüm kurallara uyacak.