Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Polisler 50 bin TL promosyon istiyor

Polisler, maaş promosyonu mücadelesinde kararlı. Vakıfbank’la yapılan protokolün yenilenmesi çağrısında bulunan polisler, kredi kartlarını iptal etmeye başladı. Polisler en az 50 bin TL promosyon istiyor. Emniyet Sen Genel Başkanı Faruk Sezer çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi: “polisin maaş promosyonları anlaşmasında “miktarı düşük tutup” üstüne çok çok çok sayıda bağış olarak araç ödemesi yapıldı mı?”

Polisler, maaş promosyonu mücadelesinde

3-5 bin kişilik kamu kurumlarında çalışan memurlar, maaş aldıkları bankalardan 35-40 bin TL toplu promosyon alırken, 330 bin kişilik Emniyet Teşkilatı’nda 70-80 TL alan polislerin mücadelesi sürüyor. Polisler en azından diğer kamu kurumlarındaki memurlar gibi toplu peşin promosyon almak istiyorlar. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü 18 Mat 2022’de Vakıfbank’la imzaladığı protokolle aylık 300 TL’ye anlaşmıştı. Bu anlaşmanın da hemen değil, mevcut sözleşmeler bittikçe devreye gireceği yani 300 TL’nin bile birkaç sene alınamayacağı anlaşılmıştı.

Özellikle sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan polisler, sözleşmenin revizyonu için son olarak kredi kartlarını iptal etme kampanyası başlattı. Bazı illerdeki polisler, Vakıfbank’la yapılan promosyon anlaşmasının adil bir şekilde revize edilmesi için sahip oldukları kredi kartlarını kesti. (Sözcü)