Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Portakal Hafız Konağı hem müftülük hem de Manav Kültür Evi müzesi olacak

İzmit Çukurbağ’da bulunan Portakal Hafız Konağı’nın zemin ve birinci katının müftülük hizmetlerinde kullanılması için başkanlık makamına yetki verilmesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısında gündeme gelecek.

İzmit Çukurbağ’da bulunan Portakal

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı yarın Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Mecliste, 19’uncu yüzyılda yapılan İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde yer alan Portakal Hafız Konağı’nın zemin ve birinci katının müftülük hizmetlerinde kullanılmak üzere Kocaeli Valiliği- İl Müftülüğü adına yeniden tahsis edilmesi, tahsis süre ve şartlarının belirlenmesi, tahsise ilişkin protokol yapılması ve konuyla ilgili olarak Başkanlık Makamına yetki verilmesi ile ilgili teklifi gündeme gelecek.

ÜST KATI MANAV KÜLTÜR EVİ MÜZESİ

Bir diğer yandan 26 Temmuz 2022 tarihinde konak içerisinde yapılan toplantıda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Manav Türkleri hakkında araştırma ve belgeleme çalışmaları yapılması için Portakal Hafız Konağı’nın üst katının Manav Kültür Evi Müzesi olarak planlandığını duyurmuştu.