Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Prometeon’ın dev kapasite artışına tepki yok

Prometeon’ın kapasite artışı için bugün ÇED toplantısı yapıldı. Kent genelinde yapılan toplantılardaki tepki tablosu burada yaşanmadı. Bölge halkı sunumu dinleyerek ‘hayırlı olsun’ dedi.

Prometeon’ın kapasite artışı için

SEBO İMZANazim Ozgun Erbulan 1Kartepe ilçesinde faaliyet gösteren Prometeon, geçtiğimiz ay lastik üretim tesisi kapasite artışı talep etti. Yapılan talep sonrasında söz konusu projenin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başladı. Projenin ÇED başvuru dosyası hazırlanırken bedelinin ise 4 milyar 926 milyon 784 bin 363 TL olduğu belirtildi. Proje kapsamında bin 455 kişiye istihdam sağlanacağı açıklanırken mevcut tesise ilave yapılmayacağı da belirtildi. Söz konusu projenin ÇED toplantısı bugün Kartepe’de bulunan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde toplantı gerçekleştirildi.

DESTEK VERİLDİ

Düzenlenen toplantıya Kocaeli Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ÇED Müdürlüğü yetkilileri, mahalle muhtarları ve bölge halkı katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı toplantıda salon girişine S.S. 72 No’lu Köseköy Lojistik ve Taşıyıcılar Kooperatifi tarafından “Bölgemize yapmış olduğunuz yatırımları destekler, başarılarınızın ve yatırımlarınızın devamını dileriz” yazılı pankart asıldı.

Prometeon“TÜM YÖNETMELİKLERE UYACAĞIZ”

Toplantıda yapılan sunumda, Prometeon’ın tarihçesinden bahsedilerek, “Burada herhangi bir yeni bir alan genişlemesi olmaksızın makine ile kapasite artışı planlanmakta. Belli kademelerle artış gerçekleştirilecek. 7 yıl sonra 209 bin tona ulaşması planlanmakta. 13 kurumdan görüş talebinde bulunuldu. Atıklar İZAYDAŞ’ın çöp dökme sahasına gönderilecektir. Tehlikeli atıklar ise geçici atık depolama sahasında bekletilecek ve kaydı oluşturarak lisanslı firmalara gönderilerek bertarafı sağlanacak. Çevre mevzuatı kapsamında tüm yönetmeliklere uyacağını taahhüt ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

NELER YAPILACAK?

Mevcut durumda 115 bin 635 metrekare kapalı alanda kamyon otobüs lastiği, traktör ön lastiği, traktör arka lastiği, yoldışı hizmet araçları lastikleri, binek araç lastikleri imalatı gerçekleştirilen tesiste kapalı alan ilavesi yapılmaksızın, ilave makine parkurlarının eklenmesi ile 7 yıl içerisinde üretim kapasitesinin 209 bin ton/yıl’a çıkarılması planlandığı raporda belirtildi. Mevcut kapasitenin 36 bin 823 ton/yıl ve tek vardiya olduğu, yapılan planlamaya göre 2 yıl içerisinde yılda 39 bin 130 ton üretiminin hedeflendiği çalışmanın 3 vardiya olması durumunda 135 bin ton/yıl olmasının planlandığı bilgisi yer aldı. Raporda, 7 yıl içerisinde çalışmanın ise tek vardiyada 60 bin 580 ton/yıl, üç vardiya halinde ise 209 bin ton/yıl ifadelerine yer verildi.

Prometeon ced 1

Guvenlik onlemi