Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Prometeon’un kapasite artış ÇED’i için nihai karar yayınlandı

Prometeon Turkey Endüstriyel ve Ticari Lastikleri A.Ş.’nin 4 milyar 926 milyon 784 bin 363 TL yatırımla kapasite artışı sağlayacağı projenin nihai ÇED kararı yayınlandı. ÇED olumlu kararı çıkmıştı. Projeyle ilgili görüş bildirme süreci de başladı

Prometeon Turkey Endüstriyel ve
SEBO İMZA

Kocaeli Kartepe ilçesinde Prometeon Turkey Endüstriyel ve Ticari Lastikleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan lastik üretim tesisi kapasite artışı projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporuna, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği’nin 14.Maddesi (1) No’lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde on (10) takvim günü görüşe açıldı.

Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacak. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na veya KOCAELİ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebilir.

ARALIK 2022’DE ÇED TOPLANTISI YAPILMIŞTI

2022 yılının aralık ayında ÇED toplantısı yapılmış, olumlu geçmişti. 4 milyar 926 milyon 784 bin 363 TL yatırımla bin 455 kişiye istihdam sağlanacağı açıklanmıştı.

NASIL BİR ATIŞ SAĞLANACAK?

Mevcut durumda 115 bin 635 metrekare kapalı alanda kamyon otobüs lastiği, traktör ön lastiği, traktör arka lastiği, yoldışı hizmet araçları lastikleri, binek araç lastikleri imalatı gerçekleştirilen tesiste kapalı alan ilavesi yapılmaksızın, ilave makine parkurlarının eklenmesi ile 7 yıl içerisinde üretim kapasitesinin 209 bin ton/yıl’a çıkarılması planlandığı raporda belirtildi.

Mevcut kapasitenin 36 bin 823 ton/yıl ve tek vardiya olduğu, yapılan planlamaya göre 2 yıl içerisinde yılda 39 bin 130 ton üretiminin hedeflendiği çalışmanın 3 vardiya olması durumunda 135 bin ton/yıl olmasının planlandığı bilgisi yer aldı. Raporda, 7 yıl içerisinde çalışmanın ise tek vardiyada 60 bin 580 ton/yıl, üç vardiya halinde ise 209 bin ton/yıl ifadelerine yer verildi.

Raporda ayrıca, “Proje kapsamında Kamyon Lastikleri Konfeksiyon Makinesi sayısı 10 adet artırılacak. Bu makineler son teknoloji olup üretim çıktısı konvansiyonel makinelere göre %141 daha fazla. Aynı zamanda basınçlı hava ve elektrik kullanımları açısından aynı üretim çıktısı baz alındığında %13 enerji tasarrufu sağlamakta ve ara stok alanı ihtiyacını yaklaşık %12 düşürmektedir.

Proje kapsamında Vulkanizasyon(Pişirme) Tesisatı sayısı 97 adet artırılacaktır. Bu makineler en son teknoloji olup %12 enerji tasarrufu sağlamakta ve enerji kaçaklarını izleme tesisatları ihtiva etmektedir.” ifadeleri yer aldı.