Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Prometeon’un kapasite artışı resmen onaylandı!

Prometeon Turkey Endüstriyel Ve Ticari Lastikler A.Ş.’nin Kartepe’deki fabrikasında gerçekleştirmek istediği kapasite artışına nihai karar açıklandı. Çevre etki değerlendirmesine nihai olarak olumlu raporu verildi

Prometeon Turkey Endüstriyel Ve
SEBO İMZA

Prometeon Turkey, Kartepe’deki tesisini 10 dönüm daha büyütmek için kolları sıvamıştı. Bakanlık, sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından yapılan incelemenin ÇED olumlu kararı verdiğini duyurdu. Bu artışla Prometeon Turkey, 7 yıl içerisinde üretim kapasitesinin 209 bin ton/yıl’a çıkarmayı planlanlıyor.

NİHAİ ÇED RAPORUNDA KAPASİTE ARTIŞI ŞÖYLE TANIMLANDI

Kocaeli İli, Kartepe İlçesi, Ş. Uzunbey Kumlaçiftliği Mahallesi, 344 Ada, 40 Nolu Parsel (Köseköy Mahallesi, Ankara Caddesi, No:269) adresinde PROMETEON TURKEY ENDÜSTRİYEL VE TİCARİ LASTİKLER A.Ş. tarafından lastik üretimi faaliyeti gerçekleştirilmekte olup, “Lastik Üretim Tesisi Kapasite Artışı” projesi yapılması planlanmaktadır.

Proje kapsamında, mevcut durumda 115.635 m2 kapalı alanda kamyon otobüs lastiği, traktör ön lastiği, traktör arka lastiği, yoldışı hizmet araçları lastikleri, binek araç lastikleri imalatı gerçekleştirilen tesiste kapalı alan ilavesi yapılmaksızın gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Kapasite artışı; mevcut binaların revizyonu ile gerçekleşecektir. Parsel dışında belirli bir alanın kiralanmasıyla depolama ve elleçleme işlemlerinin bu alanda yürütülmesi sağlanacak ve buna bağlı oluşacak boş alanlara ilave makine parkurlarının eklenmesi kapasite artışı gerçekleştirilecektir. 7 yıl içerisinde üretim kapasitesinin 209.000 ton/yıl’a çıkarılması planlanmaktadır. İlave makine ekipman parkurlarıyla gerçekleştirilecek kapasite artışı faaliyetinde mevcut durumdaki üretim yöntemleri ve proses teknikleri ile düşük enerji tüketimi, düşük emisyon değerlerine sahip yenilikçi teknolojiler kullanılacaktır. İşletme 3 vardiya/350 gün şeklinde çalışacaktır. Aşağıdaki tabloda PROMETEON TURKEY END. VE TİC. LAS. A.Ş. mevcut kapasitesi, önümüzdeki 2 yıl ve 7 yıl içerisinde planlanan kapasite bilgileri yer almaktadır. Kapasite artışı tesise eklenecek yeni makine ekipman parkurları ve vardiya sayısının 3 vardiya olması ile sağlanmış olacaktır.

10 DÖNÜM ALAN KATILACAK

Mevcut binalarda kullanılmayan kapalı alanlar kapasite artış kapsamında kullanılacaktır. Bununla beraber depolama işlemlerinin parsel dışında belirli bir alanın kiralanmasıyla depolama ve elleçleme işlemlerinin bu alanda yürütülmesi vasıtasıyla 10.250 m² alan üretim alanına katılacaktır. Ayrıca hacmi ve birim üretim miktarı büyük olan makine parkuru yenilemesiyle beraber ara stok alanı ihtiyacı azaltılacaktır.

755 PERSONEL BİN 455 PERSONELE ÇIKACAK

Tesiste mevcut durumda bin 755 personel çalıştığı, planlanan durumda ise 3 bin 210 personel çalışacağı bilgisi yer aldı. Ayrıca raporda bölge halkından istihdam sağlanacağı belirtilerek, “Tesiste çalışacak personel seçiminde proje alanı yakın çevresinde yaşayan halka öncelik verilecektir” ifadelerine yer verildi.

Prometeon bu projeye 4 milyar 926 milyon 784 bin TL harcayacak.