Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PTT çalışanları Ankara’ya yürüyor!

PTT Genel Müdürlüğü tarafından BTS ve HABER SEN sendikalarına mensup yönetici ve çalışanlarına karşı aldığı tutum karşısında eylem kararı alan üyeler ülkenin dört bir yanından Ankara’ya yürüme kararı aldı.

PTT Genel Müdürlüğü tarafından

PTT Genel Müdürlüğü tarafından sendika yönetici ve üyelerine karşı aldığı tutum karşısında Ankara’ya yürüme kararı alan sendika üyeleri İzmit’te basın açıklaması düzenledi. Sabri Yalım Parkı’nda düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, HDP İl Eş Başkanı Leyla Aygün, Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan, KESK’e bağlı sendikaların Şube Başkanları ve sendika temsilcileri katıldı. Grup adına açıklama yapan Haber SEN 4 Nolu Şube Başkanı Gülseren Güngördü, “Sesimizi duyurabilmek ve sendikamız üzerindeki baskıları sonlandırmak amacıyla Ülkemizin dört kolundan Ankara’ya yürüyoruz” dedi.

gulseren gungorduHUKUK DIŞI UYGULAMALAR

Güngördü, “Bugün, üyesi olduğumuz Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu KESK’in aynı işkolunda örgütlü bulunan iki sendikası olan BTS ve HABER SEN olarak ülkenin farklı noktalarından yola çıkarak Ankara’ya gidiyoruz. Bizlerin bugün burada bulunmasının ve Ankara’ya yürüyüşünün nedeni aynı bakanlığın kurumlarında faaliyet yürütmekte olan sendikalarımızın üyeleri, yöneticileri ve temsilcilerinin baskıya uğraması karşısında, bu ayrımcı ve hukuk dışı uygulamaların geri alınması talebimizi hem ilgililere iletmek, hem de bu hukuksuzluklara sessiz kalmadığımızı, kalmayacağımızı vurgulamaktır” dedi.

OLUMSUZ ÇALIŞMA KOŞULLARI

Sözlerini sürdüren Güngördü, “Bugün, kurumlarımızda yapılan tayin ve atamalarda kıstas siyasi iktidara yakınlıkla ölçülmekte, unvan alabilmek ve istediğin yere atanabilmek için liyakat ve kariyer yerine siyaseten yakınlık hakim anlayış haline gelmiştir. Bizler, BTS ve HABER SEN sendikaları olarak, bir yandan üyelerimizin hak ve çıkarlarını korumak ve büyütmek için mücadele ederken, diğer yandan da bu hizmetlerin kamusal, ulaşılabilir ve nitelikli olması için mücadele etmekteyiz. HABER SEN ve BTS tarafından, Covit 19 salgınının başından itibaren gerekli önlemlerin alınması, olumsuz çalışma koşullarının düzeltilmesi amacıyla yaptığımız girişimler, basın açıklamalarımız ve sosyal medya çalışmalarımızla hem çalışanları hem de hizmet alanları korumaya çalışma girişimlerimiz yine kurum yöneticilerini rahatsız etmiştir” dedi.

SÜRGÜNLER YAŞAMAKTAYIZ

Güngördü, “Bizlerin yaptığı gerçek sendikacılık karşısında rahatsız olan siyasi iktidar ve örgütlü olduğumuz kurumların yöneticileri tarafından sendikalarımıza yönelik ayrımcı ve baskıcı uygulamalar yetmiyormuş gibi şimdi de yasaları ve hukuku hiçe sayarak, temsilci ya da yönetici olup olmadığına bakmaksızın üyelerimiz hakkında sürgün kararları verilmektedir. Anti demokratik uygulamalar pandemi koşullarında artarken, hak aramak için eylem etkinlik düzenlemesine dahi izin verilmediği bu dönemde yaşanan hukuksuzluklar karşısında sesimizi duyurmak üzere sosyal medyada paylaşımlarda bulunmamız bile tehdit olarak görülmekte, soruşturmalar açılmakta, cezalar verilmekte ve sürgünler yaşamaktayız” dedi.

4 ŞUBAT GÜNÜ ANKARA’DA OLACAĞIZ

Tüm bu yaşadığımız hukuksuzluklar karşısında Anayasal bir hak olan basın açıklaması yapma hakkımız her defasında engellendiği keyfiliklerle karşı karşıya kalmaktayız. Bu kararların alınmasında söz sahibi olan kurum yöneticilerine sesleniyoruz; “Hukuka aykırı bir şekilde verdiğiniz bu kararlardan bir an önce vazgeçin! Bu haksız ve hukuksuz karar ve uygulamalarla bizleri yıldıracağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bizler tüm bu baskılar karşısında mücadeleden geri durmadık, bundan sonra da geri durmayacağız. Bugüne kadar sesimizi duymayanlara duyurmak için bugün ülkemizin dört noktasından Ankara’ya gidiyoruz. 4 Şubat günü Ankara’da olacağız” şeklinde konuştu.