Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Radiye Sezer Katırcıoğlu sosyal medya teklifini hazırladı!

AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun da katıldığı TBMM Adalet Komisyonu’nda sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, kabul edildi.

AKP Kocaeli Milletvekili Radiye

Uğur ENÇ min 4Sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, MHP Grup başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül ile AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu bir grup milletvekili söz konusu kanun teklifini komisyonda kabul ederek imza altına aldı.

GÖRÜŞMELERİ DUYURDU

AKP’li Katırcoğlu TBMM Adalet Komisyonu görüşmelerine katıldığını sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyurdu. Katırcıoğlu paylaşımında, “TBMM Adalet Komisyonu’nda, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkındaki Kanun Teklifi görüşülmeye başlandı.” ifadelerine yer verdi. Komisyon üyesi olan Katırcıoğlu görüşmelerin tamamında yer aldı.

CHP AYM’YE TAŞIYACAK

Öte yandan dün kameralar karşısına geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, sosyal medya düzenlemesine ilişkin, “Türkiye’deki ifade özgürlüğünün önüne geçecek bu teklifin yasalaşmaması için elimizden geleni yapacağız.” demişti. Cumhuriyet Halk Partisi’nin söz konusu AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun da desteklediği kanun teklifini Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağı öğrenildi.

KİŞİLİK HAKLARI İHLALİ…

Teklifle, sosyal ağ sağlayıcıları tanımlanıyor. Bir milyondan fazla izlene ağ sağlayıcılarına temsilci belirleme yükümlülüğü getiriliyor. Bir kişi mahkemeye gitmeden, kişilik haklarıyla ilgili bir ihlal düşünüyorsa bir başvuru mekanizması oluşturuluyor. Başvuruya 48 saat içinde cevap vermesi isteniyor. Temsilci bulundurma yükümlülüğüne uyulmadığı takdirde beş aşamalı bir ceza öngörülüyor.

5 MİLYON TL CEZA

Kullanıcıların kişilik haklarının ihlali durumunda 48 saat içinde bir cevap gelmezse o sosyal ağ merkezine 5 milyon TL bir ceza kesilecek. Bu yerine getirilmezse 10 milyon idari ceza uygulanacak. Teklif ile içerik çıkarma ve/veya içeriğin engellenmesi cezası verilebilecek. Maddi cezalar da yeterli olmazsa bant genişliği kısıtlanacak ve yayınların sekteye uğraması sağlanacak.

Radiye Sezer Katircioğlu paylaşim