Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ramazan’da iki haftalık kısmi kapanma kararı!

Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılması masaya yatırıldı. Seyahat kısıtlaması, restoran-kafelerin çalışma şekli ve kademeli mesai ile ilgili alınacak kararlar tüm Türkiye tarafından merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası gazetecilerin karşısına geçti ve yeni koronavirüs önlemlerini açıkladı. Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 sabah 05 olarak güncellendi.

Ramazan Bayramı sonuna kadar

Koronavirüs salgınıyla ilgili yeni kararların alınması beklenen kritik Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleşen toplantıda, Ramazan Bayramı sonuna kadar tedbirlerin sıkılaştırılmasını açıkladı.

RAMAZAN’DA YENİ TEDBİRLER

AB başta olmak üzere pek çok yerde süren kısıtlamaların kademeleri gerisinde kalmamak için gayret gösteriyoruz. Aşılamada toplamda 19 milyonu bulan rakamımızla dünyada ilk sıralarda yer alıyoruz. Tedarik imkanlarını geliştirerek bu rakamı arttırmak için  zorluyoruz. Vaka artışında ister istemez tedbirleri sıkılaştırmak zorunda kalıyoruz. Bugünkü toplantımız süreci tüm boyutlarıyla yeniden değerlendirdik. Ramazan ayının ilk 2 haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz. 2 haftalık dönemde beklediğimiz durumda iyiliştirme olmazsa çok daha kalıcı kararlar alabiliriz. Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum. Aşının vaka ve vefat sayısını düşürmesi rakamlarla tespit edilmiştir.

YENİ TEDBİRLER 19.00-05.00 YASAK

Hafta sonu sokak kısıtlaması sürerken, hafta içi sokak kısıtlaması saatleri akşam 19:00 sabah 05 olarak güncellendi. Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahate izin verilmeyecek.

65 yaş üstü 18 yaş atı toplu taşıma sınırlaması yeniden getiriyoruz.

EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİK OLDU MU?

Eğitimde sınav sürecinde olan 8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle sürecektir.

KAFE KIRAATHANELER BAYRAM SONUNA KADAR KAPALI

Kafe kıraathane, çay bahçesi, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonrasına kadar ara verecektir. Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca paket sistemine geçecektir.

KINA DÜĞÜN YASAK

Kına, düğün, genel kurul gibi bütün toplantılar bayram sonrasına kadar ertelenmiştir. Oteller sadece kendi müşterileriyle hizmet sürdürecektir. Konaklama tesisleriyle, evlerde toplu iftar ve benzeri organizasyonlar gerçekleştiremeyecek. Uygulama yarın akşam saati ile başlayacaktır.