Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatı Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere, boş bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına Devlet Memurları Kanunu kapsamında istihdam gerçekleştirecek. 2024 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puanına göre yapılacak istihdamda Kocaeli’ye iki kişi alınacak.
MÜHEDİS VE AVUKAT ALINACAK
Üniversitelerin hukuk fakültesinden mezun olan ve avukatlık ruhsatnamesine sahip olan kişiler Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın personel alımına başvuruda bulunabilecek. Ayrıca üniversitelerin harita mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği bölümü ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim bölümlerinden mezun olan kişiler başvuru işlemlerini yapabilecek.
BAŞVURULAR 22 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK
Adaylar, başvurularını 22 Haziran Pazartesi günü saat 00.00’dan 26 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar e-Devlet üzerinde Kariyer Kapısı’ndan gerçekleştirecek. Kariyer Kapısı adresi üzerinden yapılmayan, posta yolu veya şahsen müracaat şeklinde yapılan ve esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecek. Adaylar, bir il ve bir pozisyon için başvuruda bulunabilecek.
KPSS’DEN EN AZ 70 PUAN ALAN ADAYLAR BAŞVURABİLECEK
Personel alımı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 2024 KPSS P3 puanı en az 70 olan aday başvurabilecek. Her bir pozisyon ve il için KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlanmak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday, asıl olarak yerleştirmeye hak kazanacak ve bir o kadar aday da yedek olarak belirlenecek. Adayların KPSS puanının eşit olması halinde sırası ile mezuniyet ve doğum tarihi önce olana öncelik verilecek.
KOCAELİ’YE 2 KİŞİ ALINACAK
Resmi Gazete’de yayınlanan ilana göre, toplamda 190 kişi alınacak. Buna göre; Gençlik ve Spor Kocaeli İl Müdürlüğü bünyesine bir avukat ve bir makine mühendisi olmak üzere iki kişi istihdam edilecek.
