Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin (KOSTÜ) ana yönetmeliğinde değişiklik yapıldığına dair yönetmelik Resmi Gazete’nin 33112 sayılı kararında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmelik kapsamında üniversite bünyesinde görev yapan dekan, enstitü müdürü ve meslek yüksek okulu müdürlerinin görev sürelerinin yanı sıra atanma usulleri ve vekalet sınırları yeniden belirlendi. Söz konusu müdürlerin üç yıl süreyle atandığı aktarıldı.
GÖREVE VEKALET SÜRESİ EN FAZLA 6 AY
KOSTÜ’deki dekanlar, rektörün önerisi üzerine Yükseköğretim Kurulu tarafından üç yıl süreyle atanırken; görev süresi dolması halinde yeniden ataması yapılabilir. Dekan yardımcıları, dekanca en çok üç yıl için atanır. Dekana, görevi başında olmadığı zaman yardımcılarından biri vekâlet eder. Göreve vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir dekan atanır.
ENSTİTÜ MÜDÜRLERİNİN ATAMASI REKTÖRDEN
Enstitü müdürü, üç yıl için rektör tarafından atanır. Süresi biten enstitü müdürü yeniden atanabilir. Enstitü müdürünün, enstitüde görevli aylıklı öğretim elemanları arasından üç yıl için atayacağı en çok iki yardımcısı bulunur. Enstitü müdürüne görevi başında olmadığı zaman yardımcılarından biri vekâlet eder. Göreve vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir enstitü müdürü atanır.
YÜKSEKOKUL MÜDÜRLERİNE 2 YARDIMCI
Meslek yüksekokul müdürleri, üç yıl için ilgili fakülte dekanının önerisi üzerine rektör tarafından atanır. Rektörlüğe bağlı yüksekokullarda bu atama doğrudan rektör tarafından yapılır. Süresi biten meslek yüksekokul müdürü tekrar atanabilir. Meslek yüksekokul müdürünün, okulda görevli aylıklı öğretim elemanları arasından üç yıl için atayacağı en çok iki yardımcısı bulunur. Meslek yüksekokul müdürüne, görevi başında olmadığı zaman yardımcılarından biri vekâlet eder. Göreve vekâlet altı aydan fazla sürerse yeni bir meslek yüksekokul müdürü atanır. Söz konusu yönetmelik ise bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

