Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Daire Başkanlığı Kocaeli’de taşınmaz satacak. Gebze, İzmit ve Kartepe’de satışı yapılacak olan 5 taşınmaza dair karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Açık teklif usulüyle satışa çıkacak olan söz konusu taşınmazların ihalesine önümüzdeki günlerde çıkılacak.
GEBZE VE İZMİT’TEN 1 ARSA SATILACAK
Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı’nın satacağı taşınmazlardan 1’i Gebze’de, 1’i İzmit’te ve 3’ü de Kartepe’de yer alıyor. Gebze’nin Balçık Mahallesi’ndeki ahır ve müştemilat vasfında bulunan söz konusu taşınmaz için Milli Emlak Daire Başkanlığı, tahmini bedel olarak 22 milyon 750 bin lira ücret isterken, geçici teminat bedelini de 5 milyon 689 bin 250 lira tutarında belirledi. İzmit’in Yenimahalle ilçesindeki tarla vasfında yer alan taşınmaz için de tahmini bedel olarak 13 milyon 875 bin lira para talep eden Milli Emlak, geçici teminat bedeli olarak ise 3 milyon 468 bin lira para istiyor.


KARTEPE’DEKİ ARSALAR ARSLANBEY’DE
Mili Emlak Daire Başkanlığı, İzmit ve Gebze’nin yanı sıra Kartepe’deki 3 arsasını da satışa çıkardı. Kartepe’nin Arslanbey mahallelerinde yer alan ve arsa vasfında bulunan söz konusu taşınmazlar için Milli Emlak Daire Başkanlığı, 14 milyon 895 bin lira ile 14 milyon 917 bin lira arasında para talep etti.

İHALESİ 23 HAZİRAN’DA
Milli Emlak Daire Başkanlığı’nın açık teklif usulüyle satacağı 5 adet taşınmazın ihalesine 23 Haziran’da çıkılacak. Kocaeli Valiliği Yerleşkesi’ndeki toplantı salonunda gerçekleştirilecek olan ihale saat 10.30 ile 15.30 arasında olacak.

