Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Restoran ve kafeler için yeni açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında üç hafta sonra bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Vaka sayısının düşüşüne göre esnaflara yönelik kısıtlamalar için gerekli takvimin başlatılmasını hazırlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında üç hafta sonra bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle kapanan kafe ve restoranların ne zaman açılacak mı, okullarda yüz yüze eğitim başlayacak mı, hafta içi saat 21’den sonra ve hafta sonu 56 saat süren sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetilecek mi? soruları merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ülke ve dünya gündemine dair çeşitli değerlendirmeler yaptı.

RESTORAN VE KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Erdoğan, yeni haber bekleyen restoran ve kafe işletmecileri için, “Vaka sayısının düşüşüne göre esnaflara yönelik kısıtlamalar için gerekli takvimin başlatılmasını hazırlıyoruz.” Dedi.

ESNAFA YARDIM DEVAM EDECEK

Erdoğan, “Ücretsiz izne çıkarılanlar için nakdi ücret desteği vermeye başladık. Sosyal koruma kapsamı kapsamında verilen hibe desteği rakamı, 49 milyar liraya geçti. Diğer SGK ve İŞKUR destekleriyle bu rakam 71 milyar liraya ulaştı. Geçtiğimiz yıl salgına rağmen 16 milyon turist sayısına ulaştık. İhracatçılara destekleme fonu kapsamında 2.4 milyon destek ödemesi yaptık. 2,5 milyon vergi mükellefini rahatlattık. Yeme içme, sinema tiyatro, konaklamada KDV oranını %1’e indirdik. Genel orana tabi esnaf hizmetlerinde KDV’yi %8’e düşürdük. Kıraathane, internet kafe, sineme salonu gibi işletmelerin vergi yükümlülüklerini erteledik. Taksi, dolmuş pazarcılar gibi esnaflarımızı doğrudan destek ödeme kapsamına aldık. Aynı şekilde lokantacılık, pansiyon gibi faaliyet yerlerini aynı kapsama dahil ettik. Ayrıca esnafımıza büyük şehirlerde 750, diğer şehirlerde 500 lira kira desteği yapıyoruz. 2019 yılı cirosu 3 milyon liranın altında olan işletmeler, eğer 2020 yılında %50 kaybı yaşadılarsa yaşadıkları kaybın %3’ü kadar hibe alabilirler. Bundan sonra da esnafımızın, sanatkarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

Bu toplantıda da kafe ve restoran işletmecilerine olumlu bir haber verilemedi.