Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Romanlar’dan Muharrem Tutuş açıklaması!

Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar başkanlığında Maide Restorant’ta yapılan toplantıda il genelindeki tüm roman dernek başkanları 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceklerini açıkladı.

Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı

Ortak açıklamayı Türkiye Romanlar Konfedarosyonu Gençlik Kolları Başkanı Volkan Ersoy okudu. Ersoy’un okuduğu açıklamada “Ülkemizin çok önemli bir yer el seçim atmosferinin arifesinde olunduğu şu günlerde roman toplumu adına bazı “siyasetçiler” tarafından hiç bir alt yapı ve temeli olmayan popülist yaklaşımlı, tamamiyle seçim odaklı sözler, çalışmalar ve ziyaretler yapıldığı görülmüştür. Özellikle İzmit Merkezde yoğunlaşan, günü birlik vaatler ile popülizm yapılması bizleri derinden üzmüştür. Temeli, programı planlaması olmayan çalışmalar ile roman toplumunu asla kandıramazsınız.

“ROMAN AÇILIMI ÖNEMLİ BİR ADIM”

Kocaeli Roman politikasında Türkiye’de lokomotif ve marka şehirlerden biridir. Uluslararası roman festivalleri, ulusal roman projeleri, roman çalıştaylar akademik programlar – raporlar, roman spor kulüpleri gibi onlarca uluslararası, ulusal ve yerel düzeyde çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Türkiye’deki Roman politikasına yön veren şehir olmasının ve birçok çalışma yapılmasının sırrı 2010 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Roman Açılımı sonrasında bölgenin siyasetçisiyle, bürokrasisiyle, il, ilçe belediyeleriyle ve roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile işbirliği içerisinde günümüze kadar yapılan planlı kısa orta uzun vadeli programlı çalışmalardır.

“CUMHUR İTTİFAKI’NI DESTEKLEYECEĞİZ”

Türkiye Cumhuriyetimizin 2. Yüzyıl’ının Başladığı Bugünlerde; Her Alanda Daha Güçlü TÜRKİYE Mottosuyla Çalışmalar Yapmaya Devam Edeceğiz. Geçmişte 1934 İskan Yasası Gibi Kara Lekeler roman toplumuna onarılması güç yaralar açmıştır. Bu zihniyetin devamı olan siyasi düşünceler romanlar adına hiç bir zaman güzel çalışmalar yapmayacaktır. Bu yerel seçimin milli olanlarla ve gayri milli olanlar arasında olduğunu çok iyi biliyoruz. İşte bu yüzden romanları çok iyi tanıyan, Kocaeli büyükşehir belediyesi başkanı Tahir Büyükakın’ın destekleriyle, yeni dönemde Kocaeli merkez ve tüm ilçelerde daha fazla hizmet ve çalışmalar yapılacağını biliyoruz. bu sebeple, yerel seçimde Kocaeli büyükşehir ve Kocaeli’nin tüm ilçelerinde cumhur ittifakı adaylarını sonuna kadar destekleyeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

5 YILDIR NEREDEYDİNİZ?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Romanlar Koordinatörü Erkan Aksoy “Bize bir adım gelene biz bin adım geliriz. 20 yıldır karşılığını aldık. İzmit Belediyesi’nden 2019 yılına kadar birçok hizmet aldık. 5 yıldan beri hiç bir kapı çalınmamış hiç hizmet verilmemiş. Bu işler hizmetle olur. 5 yıldır neredeydiniz?

İZMİT’İ ALNIMIZIN AKIYLA ALACAĞIZ

Seçime bir hafta kala roman mahallelerine girmeye çalışıyorsunuz? Genel seçimlerde Cumhur İttifakını destekledik. Bu seçimlerde de destekliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. İzmit’i alnımızın akıyla alacağız.”