Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ruhsatsız işletmelere göz yummuşlar!

Sayıştay, Başiskele Belediyesi’nin onlarca ruhsatsız işletmeye göz yumduğunu tespit etti. Belediye bu tespit sonrasında 32 işyerini kapattı, 10 işyerini mühürledi, 55 işyerine uyarı, 12 işyerine mühürleme tebligatı yaptı.

Sayıştay, Başiskele Belediyesi’nin onlarca

UgYur ENCY min 136Başiskele Belediyesi’nde 2018 yılında pek çok ruhsatsız işletmeye göz yumulduğu tespit edildi. Sayıştay denetçilerinin 2018 yılı raporlarında söz konusu tespit şu ifadelerle anlatıldı: “Başiskele Belediyesi sınırları içerisindeki bazı işyerlerinin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği belirlenmiştir. Zabıta ve ruhsat müdürlüğünden alınan bilgilerden, bazı işyerlerinin Yapı Kullanma İzin Belgesi (iskân ruhsatı) olmaması, bazı işyerlerinin de gerekli şartları taşıyarak ruhsat başvurusunda bulunmasına rağmen, ruhsat harçlarını yatırmamaları sebebiyle ruhsatlandırılmadıkları tespit edilmiştir.

BELEDİYE SONUNDA İŞLEM YAPTI

Yapı kullanma izin belgesi alınmış olması şartı olmayan işyerlerinin, bu belge aranmaksızın; ruhsat harcını yatırmayan işyerinin de bir an önce harçlarını yatırarak ruhsatlandırılmaları sağlanmalı, aksi halde yönetmeliğin 6’ncı maddesi gereğince kapatma hükümlerinin uygulanarak, işyerlerinin ruhsatsız çalışmalarına müsaade edilmemelidir.” Belediye söz konusu tespiti haklı buldu ve ruhsatsız olmasına göz yumulan işletmelerle ilgili işlem yaptı. Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Bulgu maddesine göre yapılan denetimlerde 32 işyeri faaliyetine son verdiği, 36 işyerine İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verildiği, 12 İşyerine Mühürleme Tebligatı yapıldığı, 10 İşyerine Mühürleme İşlemi yapıldığı, 55 işyerine ise İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı almaları konusunda uyarı yapıldığı bildirilir” denildi.