Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sadettin Hülagü aşının yan etkilerini açıkladı!

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ikinci doz Korona virüs aşısını da vurulmuştu. Rektör Hülagü aşının yan etkilerini açıkladı.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.

Geçtiğimiz günlerde ikinci doz korona aşısını vurulan Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, aşının yan etkilerini açıkladı. Hülagü’nün konuyla ilgili açıklaması şu şekilde: “İlk gün hafif bir ateş ve kırgınlık oluştu ama ikinci gün geçti. İkinci dozda hafif bir baş ağısı oldu. Ciddi ve önemli bir yan etki olmadı. Genelde aşılardan sonra aşı yapılan yerde kızarıklık, eklem ağrısı, ateş, hafif bulantı kusma olabilir ama ciddi bir yan etki olmadı yani.

ÖNDE GİDEN İKİ AŞI VAR

Aşılarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Önde giden iki aşı var. Ülkemizde de 13 bin kişilik bir aşılama 25 merkezde devam ediyor hala. Fakat buradaki sıkıntı 59 yaş üstü yapılmıyor. Şu an ülkemizdeki aşılarla ilgili çok yanlış bilgi ve yorum yapıldığını görmekteyiz Şu an Almanya ve Çinden gelen aşılar faz 3 olup herhangi bir ücret ödenmeksizin 2 doz halinde uygulanan gönüllülük esaslı bir çalışmadır % 50 aşı yanında %50 plasebo (İlaç görünümlü ilaç olmayan) Aşı şeklinde uygulanmaktadır. 2.dozdan 4 hafta sonra plasebo yapılan gönüllülere gerçek aşı yapılacaktır. Bu bir isteğe bağlı klinik çalışma. %95 etkin olduğu söylenen aşılar ülkemize gelince belli protokol uygulamasıyla insanlar aşılanacaktır. Bilgisi olmadan yorum yapanlara..”