Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sağlık Kent Konutları için kura çekimi yapıldı

Kent Konut tarafından projelendirilen Sağlık Kent Konutları’nın son 212 dairesi için bugün Antikkapı’da hak sahiplerini belirlemek için program yapıldı. 4 bin 710 geçerli başvurunun olduğu hak sahipleri belirleme programında coşku yoktu.

Kent Konut tarafından projelendirilen
Nazim Ozgun Erbulan 1

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından projelendirilen Sağlık Kent Konutları’nın yapım ihalesinde yaklaşık maliyet 211 milyon 501 bin 922 lira 73 kuruş olarak belirlendi. Zeray İnşaat ve Haldız İnşaat aynı teklif olan 207 milyon 500 bin TL olarak en düşük teklifi verdi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gündoğdu ihaleyi Haldız İnşaat’ın kazandığını açıkladı. İhale sürecinin sona ermesinin ardından Haldız İnşaat çalışmalara başladı. Sağlık Kent Konutları’nda son 212 daire için kura çekimi bugün Kocaeli 6. Noter huzurunda yapıldı. Söz konusu dairelere toplamda 4 bin 826 kişi başvururken asil ve yedek üyelerin belirlendiği kura çekimine çok sayıda sağlıkçı katıldı. Programa Kent Konut A.Ş. Genel Müdürü Erhan Çoşan ve yöneticileri de katıldı. Kura sonuçlarının Kent Konut’un resmi sitesinde saat 16.00 itibariyle yayınlanacağı duyuruldu.

“2023 YILI İÇERİSİNDE TESLİM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Kent Konut A.Ş. Genel Müdürü Erhan Çoşan, “Milletimiz ve devletimiz depremde seferber oldu. İlk andan itibaren Kocaelimizi seferber eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkürlerimi sunuyorum. Afetin yaralarını hızlı sarabilmek için devletimize ve milletimize büyük sorumluluklar düştüğünün farkındayız. Burada elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. 2006’dan beri Kocaeli’de 11 bin konut inşa ettik. Öncelikli amacımız insan can kaybını önlemek ve mallarını korumaktır. Kartepe Kent Meydanı’nda yapımına başladığımız Sağlık Kent Konutları inşaatı hızla devam ediyor. 36 bin metrekare arsada inşaatımız devam ediyor. 4 bin 826 başvuru olup 4 bin 710’u geçerli sayıldı. Hak sahipleri belirlenen sözleşme tarihlerinde davet edilecek. 2023 yılı içerisinde teslim etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklama sonrasında kura çekimi yapıldı.

NASIL ÖDEYECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

Daha önceki senelerde yapılan kura çekimlerinde vatandaşların isimlerini görmesinin ardından sevinmesi artık nadir rastlanılan bir görüntü oldu. Vatandaşlar, hak sahibi olduktan sonra ekonomi nedeniyle nasıl ödeyeceklerini düşünüyor. Düşük oranlı faiz ve peşinat uygulansa bile vatandaşlar sevinemiyor.

ÖDEME İMKANLARI NASIL?

Fiyatların 975.000-1.895.000 TL arasında değiştiği projeden daire alacak hak sahipleri yüzde 10 peşin ödeme yaptıktan sonra 180 ay yüzde 0,69 kredi oranında yeni evim proje kapsamında konut kredisi kullanabilecek. Satışa sunulan konutların kredi işlemleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilan edilen Yeni Evim Konut Finansman modeli kapsamında yapılacak. Buna göre kurada hak sahibi olanlar yüzde 10 peşinat, 0,69 kredi oranı, ilk 3 yıl taksit ödemelerine hazine desteği gibi avantajlardan faydalanabilecek. Başvuruların kredi değerlendirme ve işlemleri bankanın uhdesinde olacak. Kredi kullanımı yapılan konutlar 5 yıl süreyle satılamayacak.
36 bin 093 m² alanda hayata geçirilen projede 69,86 m²‘lik 1+1, 88,05-98 m²’lik 2+1, 132,05-135,13 m²‘lik 3+1 daire tipleri bulunuyor. Projenin 7 bin 550 m²’si yeşil alan, 915 m²’si çocuk oyun alanı ve spor alanı, 15 bin 036 metrekaresi ise yol ve otopark olarak kullanılacak. İnşaatı devam eden projenin 2023 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

SAĞLIK KENT KURA SONUÇLARI İÇİN AŞAĞIDAKİ İLGİLİ TİPLERE TIKLAYIN