Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sanayi kenti Kocaeli’yi turizm kenti yapacaklar

I Mean İt Ajansı Başkanı Emrah Yücel ve I Mean İt Ajansı Türkiye Direktörü Nazlı Kayı, Turizm Şurası’nda konuşarak sanayi kenti algısı oturmuş Kocaeli’yi turizmde nasıl öne çıkaracaklarını anlattı.

I Mean İt Ajansı

Kocaeli’de düzenlenen Turizm Şurası, Uluslararası Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Toplantıda konuşan I Mean İt Ajansı Başkanı Emrah Yücel sanayi şehri Kocaeli’yi nasıl turizm şehri haline getireceklerini anlattı. Yücel’in konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde: “Marka pozitif ya da negatif hepimizin hayatında var. Bu markayı yönetme işine markalaşma çabası deniyor. Esas mesele Kocaeli’deki algıyı değiştirmenin zeminini oluşturmak bu şurada. Marka dediğimiz hikaye ne olduğumuz değil nasıl gözüktüğümüzdür.

YAPMANIZ GEREKEN KENDİNİZİ DOĞRU ANLATMAK

Başkalarının sizi nasıl algıladığı sizin iddianızdan çok daha önemli. Sahip olduklarımızın üzerine vurduğumuz damgadır marka. Markayı algılamak için yapmamız gereken en basit google’a gitmek. Google kontrol edilmeyen kendi içinde çalışan organik bir yapı. Tanıtım aslında ağırlıklı olarak marka elçileri ile oluşan bir şey. Diğer bir deyişle duyma ile ilgili bir şey. Gazetelerde bilboardlarda yer almanız insanların kafasında yüzde 4 yer kaplar. Yapmamız gereken en önemli şey gelen insanlara kendimizi doğru anlatmak. Burada yapılan genel izlenimi yönetmek Bunun için herkesin hemfikir olduğu temel düşünceden hareket etmemiz gerekiyor.

BU ÇALIŞTAY NEDEN ÖNEMLİ?

Modern kültür insanın doğaya bıraktığı her şeydir. Mevlana Afganistan’da doğru İran’da büyüdü. Anadolu’da eserlerini oluşturdu. Çok nemli bir felsefesi ve İslam Din Adamı. Mevlana’yı kendimize ait bir değerler olarak görüyoruz. Halbuki Afganistan ve İran kültürü de var. Onlar da Mevlana’yı sahipleniyor. Mirasa da nasıl çıktığımız meselesi çok önemli. Yücel’in ardından konuşan I Mean İt Ajansı Türkiye Direktörü Nazlı Kayı ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Çok şanslıyız çok vizyoner bir ekiple çalışıyoruz. Öncelikle bütünsel bir Kocaeli’yi anlama ve keşfetme çalışması gerekiyor. Beklentiyi ölçme, konumlama, tanımlama ve Kocaeli kimliğini tasarlayıp bitireceğiz. Bu çalıştay neden önemli? Öncelikle bütün çalışmaların yapıldığı bir noktaya getirildiği sizin değerli görüşlerinizin değerlendirilip stratejiye döküleceği aşamadayız. Bugünkü analizler sonucunda Eylül Ekim’de sunacağımız stratejide öncesinde yaptığımız çalışmalarda çıkan verilerle çıkan sonuçların çakışmasıyla tan bir sonuç oluşturacağız. Detaylı bir analiz yaptık. Uluslararası trendler dünyadaki makro çerçeveye akabinde ulusal ve yerele bakıyoruz.

ÇOK GENİŞ BİR ANKET YAPTIK

Daha sonra yerel halkın algısını daha sonra uluslararası alanda turistlerin algısını ölçtük Çünkü sizin bir genel stratejiniz her zaman herkesle örtüşmeyebilir. Çok geniş bir anket yaptık. Neden, nasıl ve ne konularında marka kişiliğimizi, marka amacımızı ve marka vaadimizi oluşturmaya çalışıyoruz. Kocaelimizin potansiyelini ortaya çıkacak bir çalışmaya dönüşmesini istiyoruz. Hedef strateji uygulama araçlarıyla marka kimliği belirlemek için buradayız. Turizm potansiyelinin desteklenmesi gerekiyor. Kocaeli’nin dört mevsime yayılmış bir potansiyeli var. Kocaeli salgından göreceli olarak daha az etkilenmiş. Bunları doğru okursak başka bir başarı hikayesine dönüşmesini sağlayabiliriz.

“SANAYİ TURİZMİN ÖNÜNE GEÇMİŞ DURUMDA”

Sanayi altyapısı turizm potansiyelinin önüne geçmiş Kocaeli’de. Kocaeli’nin doğal güzellikleri, sanayi algısının yanında desteklenmesi ve çalışılması gereken bir figür. Yabancılar, Kocaeli’ye geldikten sonra kültür ve tarihi net görüp ve sahilleri fark etmiş. Kocaeli Roma İmpartorluğu’nun 5 başkentinden biri. Milli mücadelede çok önemli rol oynamış, kalkınmada büyük rol oynamış. Kocaeli eşsiz coğrafyada zengin kültürel arka planı ile Türk ekonomisinin kalbi niteliğiyle marka konumlaması serüvenine başlıyor.”