Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Santral Yokuşu: Yasal ama tehlikeli!

İzmit kent merkezinde yer alan Santral Yokuşu’nu kamyonların kullanımı yasak ancak kamyonetlerin kullanımı serbest. Çoğu kazanın başrolünde olan kamyonetler yasal boşluktan yararlanıp halen bu yokuşu kullanıyor, tehlike saçıyor.

İzmit kent merkezinde yer

Kocaeli’de son yıllarda en çok kaza meydana gelen bölge İzmit Gazanfer Bilge Bulvarı. Santral ve Ölüm Yokuşu olarak da adlandırılan bölgede özellikle ağır vasıtaların karıştığı kazalar ölümcül yaralanmalarla son buluyor. Eğimi normal yokuşlardan bir hayli yüksek olan Santral Yokuşu İzmit merkez ile kentin yüksek kesimleri arasındaki en kestirme yol. Bu kestirme yolu kullanmak isteyen ağır vasıta şoförleri ya araçlarının hakimiyetini yitiriyor ya da arızalanan frenlere müdahale edemiyor.

BuYyuYk tabela santral yokusYu 1

2 SENE ÖNCE LEVHA
Santral Yokuşu inşa edildiği ilk yıllarda herhangi bir yasaklama yoktu. Bütün vasıtalar bu yolu kullanabiliyordu. Ancak yokuş hizmete açıldıktan sonra çok kısa bir sonra kazalar meydana gelmeye başladı. Yokuşu açmadan kazaları düşünemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önlem olarak ağır vasıtaların yokuş kullanımını yasakladı. 2 sene öncesine kadar bölgede doğru düzgün bir önlem yoktu. Yaklaşık 2 sene önce yokuşun başlangıç kısmına büyük uyarı levhaları inşa edildi.
WhatsApp Image 2019 12 02 at 11.50.01 1
KAMYONETLERE SERBEST
Ancak bu levhalar da Santral Yokuşu’ndaki ölümlü kazalara çözüm olmadı. Pek çok kendini bilmez ağır vasıta sürücüsü kestirme olduğu için bu yolu kullanmaya devam ediyor. Yoldaki en büyük tehlikelerden biri ise yasal boşluktan kaynaklanıyor. Kamyonetler ağır vasıta kabul edilmiyor. Yokuşu kullanan kamyonetlere bu sebeple herhangi bir cezai işlem uygulanamıyor. Cezai yaptırım uygulanmayan kamyonet sürücüleri yükleri ne olursa olsun yokuşu kullanıyor ve son dönemde kazaların büyük bir bölümüne onlar sebep oluyor.
IMG 2316 1
FOTOĞRAF BUGÜN ÇEKİLDİ
Santral Yokuşu’nun hemen altında birkaç aydır trafik polisi ya da trafik zabıta ekipleri nöbet tutuyor. Özellikle işe gidiş geliş saatlerinde nöbet tutan ekipler kamyonlara müdahale edebiliyor ancak kamyonetlere hiçbir şey yapamıyor. Bu fotoğraflar bugün Santral Yokuşu’nda çekildi. Kasası yüklü bir kamyon sürücüsü yokuştan aşağı inerken görülüyor. Hem kendi hayatını hem de diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atan bu sürücüyle alakalı “kamyonet” statüsü nedeniyle işlem yapılmadı. Diğer tüm kamyonet sürücüleri gibi yokuşu kullanan şahıs bölgeden ayrıldı.

Santral yokuşunda meydana gelen bazı kazaların görselleri şöyle;

 IMG 2294

IMG 2303 1

aw841791 03 1572418589 1

Santral kaza minibuYs 1 1