Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Saraydaki iftara katılmak için izinli sayıldılar, yolluk ve yevmiye aldılar!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda öğretmen ve eğitim yöneticileri için gerçekleştirilen iftar için MEB’de adeta seferberlik ilan edildiği öğrenildi. İftara gelenler “Görevli izinli” sayıldı, giderleri MEB bütçesinden karşılandı. Söz konusu iftara Kocaeli’den de 12 ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürü katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda öğretmen ve

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan’ın, “Öğretmenlerimizin mali ve özlük hakları konusunda da gözle görülür ilerlemeler kaydettik” açıklamasının damga vurduğu iftar organizasyonunun ardından çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Saray’da gerçekleştirilen iftara katılan öğretmenler için devletim tüm imkanlarının neredeyse seferber edildiği öğrenildi.

Söz konusu iftara Kocaeli’den de 12 ilçe milli eğitim müdürü ve il milli eğitim müdürü katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen’le birlikte iftira katılan isimler şöyle; ilçe milli eğitim müdürleri İhsan Özkan, Mustafa Kızmaz, Şener Doğan, İsmail Oğuz, Ali Osman Karabayır, Cemil Akkaya, Murat Balay, Sergülen Kurt, Azmi Tunç, Murat Çakır, Ferhat Dilek, Cafer Tayyar Mert.

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik, 4 Nisan’da, “İftar Programı” konulu bir yazı hazırladı. Çelik, iftara katılacak öğretmenlerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, “Olur”unu arz etti. Yazı, Saray’da düzenlenen iftar programına yönelik MEB’de başlatılan seferberliği gözler önüne serdi.

Yazıda, toplantıya Ankara dışından katılacak personelin 7 Nisan’da yol hariç bir gün süreyle görevli izinli sayılması talep edildi.

İftar organizasyonuna katılacak öğretmenlerin masraflarının MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü bütçesinden karşılanmasını da talep eden yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Toplantıya Ankara dışından katılacak personelin ulaşımlarını kara, hava veya demiryolu ile gerçekleştirmeleri, yolluk, yevmiye ve diğer zaruri giderlerinin ilgili valiliklerce, konaklama, şehir içi programlara transfer ve benzeri ihtiyaçlarının Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce planlanarak karşılanması hususlarınızı olurlarınıza arz ederim.”