Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sarıtoprak’tan Bıyık’a: Siz ufak satın ilçemizin hakkını yandaşlar yemesin

Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın sözlerini belgelerle çürüttü. Sarıtoprak, “Kelime oyunları yapmayın Muzaffer Bey. Gerçeği açıklayın ve yaptıklarınızı kabul edin. Biz ufak atalım civcivler yesin, siz ufak satın ilçemizin hakkını yandaşlar yemesin” dedi.

Darıca Belediyesi CHP Grup

Darıca’da yapılacak olan Termal Grup Projesi ile alakalı kamunun 626 Milyon 400 Bin TL zarara uğratılmasını ortaya çıkaran Darıca Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Hakan Hocaoğlu’nun tepkisinin ardından açıklamalarda bulunan CHP’li meclis üyelerine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık “İftira atıyorsunuz” demişti. Bıyık’a Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak’tan cevap geldi. Yaşanılanların iftira değil, gerçeklerden ibaret olduğunu söyleyen Sarıtoprak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana Termal Grup’u defalarca kez mahkemeye verdik. 41 kattan 12 kata düşürdük. Bugün yine mahkemeden gelen kararı kabul etmeyerek temyize taşıdık.

KENDİ MECLİS ÜYENİZ SİZİ AÇIĞA ÇIKARDI

Geçtiğimiz günlerde Darıca Belediyesi’nin 626 Milyon 400 Bin TL kamuyu zarara uğrattığını ortaya çıkarmıştık. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, açıklamalarımız üzerine konuşmuş. Muzaffer Bey’e söylüyorum: kendi meclis üyeniz sizi açığa çıkardı. Mayıs ayı meclisine de o meclis üyeniz ve grubu katılmadı. Size kendi meclis üyeleriniz bile karşı, biz muhalefet yapmıyoruz. Siz kelime oyunları ile vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorsunuz. Bizim açıklamalarımızın ardından korktunuz ve kelime oyunları ile bu halkı kandırmaya çalıştınız.

“626 MİLYONUK KAMU ZARARI OLUŞTU”

Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne cephe olan belediyemize ait 2021 ada 24 parselde bulunan 6 bin 13 metrekarelik arsamız ve yine 2021 ada 25 parselde bulunan 9 bin 415 metrekare arsamız toplam 15 bin 428 metrekare arsamız Termal Grup’a satılmıştır. Yan taraftaki emsal parsellere baktığımız zaman Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne cephe arsaların imarı 4 veya 5 kattır. Oradaki gayrimenkul fiyat araştırmalarını yaptık. En düşük bedeli metrekaresi 25 bin TL’dir. Termal Grup’ta özel imar yaptıkları için burada metrekare fiyatı 50 bin TL’dir çünkü 12 kat imarı mevcut.

“TEK TAPUYU HİSSEYE ÇEVİRİP NASIL GİZLİ SATTIN MUZAFFER BEY?”

Darıca Belediyesi’ne ait 15 bin 428 metrekare olan bu arsaların 2 Mart 2023 tarihinde kimsenin haberi olmadan encümen kararı ile Termal Grup’a 145 Milyon TL’ye satıldığı ortaya çıktı. Bu arsaların bugünkü piyasa değeri 771 Milyon 400 bin TL olduğunu araştırarak öğrendik. Darıca Belediyesi yetkilileri 626 Milyon 400 Bin TL kamu malını zarara uğrattı. Sizlere resmi evraklarla konuşuyorum. Kelime oyunları yapmayın Muzaffer Bey. Gerçeği açıklayın ve yaptıklarınızı kabul edin. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bunu bırakmadığımız gibi Darıca’nın yapısını bozacak gökdelenleri de ilçemize diktirmeyeceğiz. Bugün Termal Grubu temyize verdik. Darıca için çalışmaya, muhalefet etmek için değil, sizin belediyede yapmış olduğunuz gizli kapaklı gerçekleri ortaya çıkarmak için konuşmaya devam edeceğiz.

“UFAK SATIN İLÇEMİZİN HAKKINI YANDAŞLAR YEMESİN”

Sayın Başkan, Darıca halkına ait 9 dönümlük tek tapulu yeri nasıl 2021 ada 25 parseldeki Termal Grup’a ait 52 dönüme hisse olarak koyduğunuzu ve daha sonra encümenden gizli gizli sattığınızı açıklayın. Biz ufak atalım civcivler yesin, siz ufak satın ilçemizin hakkını yandaşlar yemesin. Şeytan taşlamaktan tavaf yapamıyormuşsunuz, siz önce Allah’ın karşısına Darıcalıların hakkını yemeden çıkın da tavaf bir kenara dursun. Siz şeytana pabucunu ters giydirirsiniz, yalan sizin ağzınıza yuva yapmış.”